Кількість загиблих в Одесі після двох ракетних ударів російських загарбників зросла до 20 осіб, 73 поранених

Кількість загиблих унаслідок ворожого ракетного удару по Одесі зросла до 20 осіб

Унаслідок російського ракетного удару по Одесі загинули 16 людей, у тому числі фельдшер та співробітник ДСНС, які приїхали надавати допомогу після першого вибуху, поранено понад 50 людей, 7 з я ких – рятувальники.

Як повідомив  голова адміністрації області Олег Кіпер, за останніми даними, унаслідок російського обстрілу в Одесі загинуло вже 16 осіб, серед яких – мирні жителі, медик і рятувальник. Крім того, поранення дістали більше 50  осіб, серед них – семеро співробітників ДСНС.

На 19:00 15 березня кількість жертв зросла. В Одесі загинули 19 людей і 73 отримали поранення внаслідок російської атаки. Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

На 19:50 кількість жертв знову зросла. ДСНС України уточнило, що загиблих 20. Дев’ять із них — співробітники рятувальної служби.

16 березня оголосили траурним днем в Одесі. Кіпер висловив співчуття сім’ям загиблих.

“На жаль, внаслідок російської ракетної атаки загинули фельдшер та співробітник ДСНС, які після першого вибуху приїхали надавати допомогу на місце” – написав Олег Кипер в Telegram

Як повідомили у прес-службі ДСНС Одеської області, серед постраждалих п’ятеро рятувальників. Там розповіли, що після першого удару на місце прильоту прибули підрозділи, які розпочали гасіння вогню, розбір завалів та пошук постраждалих. “Під час проведення робіт ворог повторно завдав ракетного удару, внаслідок якого загинув рятувальник”, – зазначили у відомстві.

Російські загарбники не вперше вдаються до тактики повторних ударів з невеликим інтервалом, що свідчить про намагання завдати якомога більше жертв, зокрема й серед поліцейських, рятувальників чи лікарів, які приїдуть на виклик.

В Офісі генпрокурора зазначили, що розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

УК

You may also like...