Минюст Украины катается на иномарках… Чужих!

Минюст Украины катается на иномарках… Чужих! Вы подумаете – не может быть! Тогда ознакомьтесь с письмом, пришедшим в редакцию «УК».

Представництву Європейської Комісії в Україні

Послу США а Україні

Раді національної безпеки та оборони України

Першому каналу німецького телебачення ARD

Радіо ВВС

Громадська організація “Комітет протидії корупції та організованій злочинності” інформує суспільство про злочини, зловживання та бездіяльність посадовців та установ.

Значну увагу ми приділяємо діям чиновників Міністерства юстиції України, що вчиняють зловживання у відношенні приватної власності, яка належить іноземним фізичним та юридичним особам.

Ми вже писали на нашому Інтернет сайті www.kpk.org.ua про присвоєння Мінюстом автомобіля Ауді А-6, кузов № WAUZZZ4BZYN136939, що належить німецькій страховій компанії Алліанц. Учасник нашого ГО Васін П.К. є представником страхової компанії Алліанц за дорученням.

Звернення до міністра юстиції пана Головатого не дали ніяких результатів. Формальна відписка його замісника нас не задовольнила та вразила безграмотним плутанням юридичних термінів.

На звернення до пана Зварича ми отримали “неформальну відповідь” про те, що ми повинні задовольнятись першою відпискою.

Крім порушень права власності іноземних власників відбулось грубе порушення Закону України “ Про звернення громадян”.

В цій ситуації необхідно звертатись до суду.

Однак нам відома негативна практика невиконання та ігнорування Міністерством юстиції України судових рішень, винесених у відношенні самого Міністерства юстиції України та не дотримання Законів України посадовим особами Державної виконавчої служби, що підпорядкована Міністерству юстиції України.

Такими діями відзначилось Міністерство юстиції, чиновники якого присвоїли (поки що безкарно) RENAULT Espace, кузов VF1JKOHA628286081, що належить чеському філіалу фірми прокату автомобілів AVIS Аutovermietung GmbH 04.11.2003 р., яке постановою Ужгородського міськраайонного суду було конфісковано на користь держави.

Існує три рішення різних судів України, які грубо нехтуються Міністерством юстиції України. Вони набули законної сили та зобов’язують Міністерство юстиції авто повернути.

Невиконання судового рішення є кримінальним злочином ст. 382 Карного Кодексу України.

Проте Закон на Міністерство юстиції України на практиці не розповсюджується і в Україні не існує сили, яка могла б на таку ситуацію вплинути. Звернення до Президента та Прем’єр-міністра результату не дали. Безлад та безкарність це, у даному випадку, основні риси українського Мін’юсту, і не має значення хто його очолює.

Ми надали на нашому Інтернет сайті хроніку злочинів та зловживань, до яких вдавалось Міністерство юстиції України. Кожен пункт, кожен крок щодо присвоєння автомобіля RENAULT Espace, має документальне підтвердження, починаючи з 25.05.2004 року та може бути наданий зацікавленій стороні у повному обсязі для перевірки викладених фактів.

Також на сайті розміщені письмові докази, щодо Ауді А-6, що належить страховій компанії Алліанц. Там же і докази протиправних дій чиновників Міністерства юстиції України.

Дії чиновників Міністерства юстиції України кваліфікуються ст.209, 382, КК України, Закону України “Про запобігання та протидію легалізації доходів одержаних злочинним шляхом” та Конвенцією “Про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом”, як злочин.

Ст. 59 КК України визначає конфіскацію як “Покарання у виді конфіскації майна полягає в примусовому безоплатному вилученні у власність держави всього або частини майна, яке є власністю засудженого.“

Автомобілі не були власністю засуджених. Страхова компанія Алліанц та чеський філіал фірми прокату автомобілів AVIS Аutovermietung GmbH не є злочинцями, проте в них чомусь конфіскують їх майно на користь держави та передають Міністерства юстиції України.

Такі дії є прямим порушенням ст. 17 Декларації прав людини.

Із ЗМІ стало відомо про наміри Європейської Комісії розробки концепції боротьби із корупцією, надання технічної, експертної допомоги та грантів Міністерству юстиції України. Вважаємо, що на фоні таких дій, що повинні каратись у відповідності до Карного Кодексу, надання грантів або будь-якої допомоги, або іншою відзнаки буде помилкою та несправедливістю.

Надання гранів за таких умов буде лише дискредитувати поняття “боротьба із корупцією,” а Європейська Комісія, виглядатиме як така, що не має уяви про стан речей та ситуацію в Україні.

Просимо представників Європейської Комісії донести до вищого керівництва України дійсний стан речей із корупцією та дотриманням законності в Міністерстві юстиції та вимагати від керівництва держави посилити контроль за діяльністю Міністерства юстиції і підбором кадрів, для запобігання в подальшому вчинення Міністерством юстиції України правопорушень та кримінальних злочинів у відношенні приватної власності іноземних юридичних та фізичних осіб.

Ставлення влади до приватної власності є показником демократичності.

Враховуючи вищенаведене сподіваємось, що представники Європейської Комісії в Україні зроблять належні висновки та уникнуть помилки при наданні грантів та відзнак.

Осіпов А.Г. , голова ГО «Комітет протидії корупції

та організовані злочинності», спеціально для «УК»

You may also like...