«Геноцид по-Черновецки»

«Геноцид по-Черновецки» Космические пацаны Довгий и Черновецкий таки добрались до наших детей. Будучи сами если не отцами, по меньшей мере, крестными папиками, они решили поделить детей на 2 сорта. Сорт 1: приближенные Черно-Довгих, космическое будущее украинской нации. Сорт низший – наши с вами дети.

Что нужно для того, чтобы сделать из наших детей дебилов? Правильно – лишить их образования. А как лишить образования? Снести – к космической матери – школы, разгромить спортивные площадки, оставив одни перекладины, шоб будущее нации почаще подтягивалось, доказывая, что не дебилы. И на освободившейся космической площадке построить элитный дом с паркингом для Элитно-космических киевлян.

Киевский физико-математический Лицей № 208 выбрал явно неправильное место для расположения. Мало того, Лицей имеет наглость иметь свой спортивный корт и зеленую зону. А с учетом развития Левобережного массива цена месторасположения Лицея резко увеличилась.

К решению № 200/861 4 сессии 22 февраля 2007 года Киевская рада подготовилась основательно. Интересы космического Черновецкого и фирмы с одиозным названием «Экстрим Плюс» полностью пересеклись на киевской орбите. Ученики Лицея – будущие украинские физики и математики – лишились большей части спортивного корта. Причем с Экстремально-Космической скоростью.

4 мая 2007 года за подписью генерального директора «Эпохи-Гео» (Названия какие! В духе времени – А.К.) Назаренко, директора «Экстрим Плюс» Павлика, заместителя начальника Днепровского района Подлегаева границы нужного земельного участка были вынесены в НАТУРЕ.

2 июля 2007 года Договор аренды земельного участка был заключен и скреплен мужскими подписями Черновецкого и Павлика.

9 июля 2007 года состоялся Космическо-Экстримальный АКТ приема-передачи земельного участка за теми же скупыми мужскими подписями.

31 октября 2007 года согласно Реестра земельных участков многострадальный детский участок за кодом 63:018:041 арендован на 5 лет до 9 июля 2012 года.

Звезды говорят: «Космическо-экстримальное будущее наших лицеистов обеспечено. Для начала – грузовики и бетономешалки на узенькой улочке между Лицеем и заводом «Галактон», грохот и шум во время занятий за окном, пыль летом и прочее, прочее».

Дети? Да кого собственно они волнуют? Только нас – их родителей. Дети крутых пацанов Довгих и Черновецких дышат Альпами и морскими бризами, их будущее светло и космически понятно. А наши физики и математики, явно не нужны этому городу, этой стране. Из наших детей с удовольствием готовят будущее пушечное мясо для политических баталий с кормежками на площадях и в ночлежках.

Алена Кочкина

Мама ученика Лицея № 208

«Щодо небезпеки життю та навчанню наших дітей»

Шановні депутати та журналісти!

16 січня 2008 року на зеленій зоні, наданій ліцею №208 Дніпровського району м.Києва для прибирання, з’явились невідомі люди, які намагались встановити обладнання для проведення вишукувальних робіт. Жодних документів щодо проведення робіт цими людьми пред’явлено не було, тому охорона ліцею не допустила їх разом із обладнанням на територію, закріпленою за навчальним закладом. Наступного дня до мене звернувся представник дочірнього підприємства «Екстрім Плюс», та повідомив, що приблизно третина нашого спортмайданчика разом із прилеглою зеленою зоною надана в оренду його підприємству для будівництва багатоповерхового жилого будинку. На підтвердження своїх слів він надав копії відповідних документів, а саме:

– рішення IV сесії Київської міської ради V скликання від 22.02.2007р. за №200/861 «Про передачу у короткострокову оренду земельної ділянки дочірньому підприємству «Екстрім Плюс» для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з об’єктами соціально-побутового та громадського призначення на вул. Ованеса Туманна у Дніпровському районі м.Києва»;

– акт визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) від 04.05.2007р.;

– договір оренди земельної ділянки від 03.07.2007року з актом приймання-передачі земельної ділянки від 09.07.2007р.;

– план земельної ділянки із ситуаційною схемою;

– черговий кадастровий план земельної ділянки (витяг з бази даних Державного земельного кадастру від 31.10.2007р.)

Згідно цих документів вбачається, що чиновники міської влади та депутати міської ради вирішили, що середні школи – це саме ті заклади, за рахунок яких можна без ускладнень вирішити питання ущільнення житлової забудови. В порівнянні з нашим випадком всі скандальні ситуації навколо так званих «проблемних будівельних майданчиків», які, за рішенням київської влади, утворились на місці скверів або у безпосередній близькості від вікон існуючих житлових будинків – це просто «дитячі забавки».

Спортивний майданчик з гімнастичним містечком, двома малими футбольними площадками (саме вони попадають під забудову ), біговою доріжкою, футбольним полем з воротами, ямою для стрибків, з 1971 року (з моменту вводу в експлуатацію) використовується сумісно нашим ліцеєм № 208 та СЗШ № 125 для проведення уроків фізкультури, спортивних занять, конкурсів, гурткової роботи, тощо. Також футбольне поле є місцем збору особового складу закладу при евакуації у надзвичайних ситуаціях.

Депутати та чиновники міської влади вважають, що вони мають право без будь-яких погоджень із Головним управлінням освіти і науки міста, районним управлінням, з самими закладами освіти відібрати частину матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів. Чиновники, які готували проект цього рішення, навіть не спромоглись надати йому вигляд законного – багато сторінковий текст повністю позбавлений натяку на існування фактичних землекористувачів – загальноосвітніх шкіл.

Частина п.5.9 «…питання майнових відносин вирішувати в установленому порядку» та п.5.10 цього рішення «У складі проекту будівництва виконати розрахунки щодо забезпечення населення об’єктами соціальної сфери (дитячі дошкільні заклади, загальноосвітні школи, об’єкти охорони здоров’я, тощо) та розпочати їх будівництво одночасно із спорудженням житлового будинку» – це просто знущання з дійсності.

Все майно, яке цей спортивний майданчик утворює, обліковується на балансі наших учбових закладів:

– на балансі ліцею № 208 – частина огорожі (металевий паркан), дерева (великі тополі, 5 шт.), частина асфальтового покриття;

– на балансі СЗШ № 125 – металеві футбольні ворота, частини асфальтового покриття та огорожі.

У 1999 році за рахунок бюджетних коштів покладено новий відсів на футбольне поле. Інші роботи (фарбування паркану та спортивних снарядів, роботи по благоустрою – щорічно у серпні та травні) виконувались за рахунок благодійних внесків силами техперсоналу наших закладів.

Як можна зрозуміти депутатів та чиновників? Вони що – за традицією так «високо сидять», що їм не видно де шкільний спортмайданчик розташований? Завтра за цим злочинним рішенням знесуть майданчик, післязавтра за таким же «сліпим» рішенням саму школу?

Навчальний заклад – загальноосвітня школа або ліцей, не є власником будівель, споруд та іншого майна, яким вони користуються. Власником є територіальна громада. Хто буде відповідати за руйнацію, за знищення майна?

Пунктом 3 цього рішення міська рада затвердила проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Складовою частиною будь-якого проекту землеустрою є, зокрема, матеріали погоджень. Нажаль, ДП «Екстрім Плюс» не надало копій цих матеріалів.

Цікаво було б побачити підписи чиновників, які підписали Акт вибору місця розташування об’єкту, де зазначено, що ділянка «вільна від забудови», «не використовується» і т.п. А саме так і було, бо якщо в акті вказано на дійсний стан – «об лаштований та функціонуючий шкільний майданчик зі спортивними спорудами та інвентарем», то не було б ніякого проекту землеустрою під будівництво житлової багатоповерхівки.

Цікаво також було б побачити акт погодження зовнішніх меж землекористування, де наш ліцей не зазначено навіть у сусідах. А раз у сусідах немає – тому і погоджувати немає з ким.

Водночас треба зауважити, що згідно опису меж в плані земельної ділянки ( кадастровий номер 8 000 000 000:63:018:0041), наданої дочірньому підприємству «Екстрім Плюс», зазначено, що приблизно на половині із 0,4306 га розташований саме спортивний майданчик. А за ділянкою під будівництво, тобто з протилежного від Ліцею боку – стадіон. Отже деякі натяки на обізнаність Головного управління земельних ресурсів КЕДА у реальному розташуванні об’єктів на міський землі все ж таки присутні. Тільки висновки з цієї обізнаності землевпорядників невтішні. Якщо припустити, що завдання міської влади по обрізанню шкільної території обмежаться тільки вказаною ділянкою, а частина спортмайданчика, на якій розташовано футбольне поле, залишиться, то як тоді діти мають діставатись до нього – через огороджений буд майданчик, а потім через багатоповерхівку?!

На виконання рішення Київської міської ради Київським міським головою Л.М.Черновецьким підписано договір оренди земельної ділянки від 03.07.2007 року, де в п.8.4. вказано: «Орендар зобов’язаний: – об’єкт розмістити за межами території шкільного майданчика із збереженням його функціонального призначення та повноцінного використання».

Навіщо міській владі віддавати забудовнику землю, а самому забудовнику брати в оренду цю землю, якщо на половині ділянки не можна будувати, а треба зберегти «функціональне призначення та повноцінне використання шкільного майданчика»?

Вочевидь, що використання шкільного майданчика в якості будівельного також не можна вважати «збереженням його (тобто шкільного майданчика) функціонального призначення та повноцінного використання».

За таких обставин, нажаль, єдина можлива відповідь – НІХТО і не збирався виконувати та вимагати виконання цього пункту договору!

Чи може у юристів, які готували проект договору, є інша відповідь на це питання?!

При можливому будівництві поруч із будівлею Ліцею № 208 (1947 року побудови) остання може отримати ушкодження (згадаємо подібний випадок на вул..Жилянський), саме будівництво протягом декількох років не дасть змоги проводити навчальний процес. Вже зараз відбувається руйнування штукатурного покриття стін на першому поверсі ліцею в зв’язку із пересуванням по вул.. О.Туманяна вантажного транспорту, сама будівля не перебувала на капітальному ремонті з початку експлуатації. Особливу стурбованість викликає стан дерев’яних перекриттів, які вже мали в 1980 році часткове руйнування внаслідок тривалої експлуатації. Після зведення будинку він буде розділяти шкільну територію із залишком спортивного майданчика, використання якого під час будівництва можна поставити під великий сумнів. Розташування в 30 метрах від ліцею багатоповерхового велетня знищить природне освітлення в навчальних кабінетах ліцею, вікна яких виходять на вул.О.Туманяна, запарковані автомашини мешканців займуть усі вільні клаптики землі під парканом ліцею та біля його подвір’я. Вже зараз інтенсивність руху автотранспорту по вул. О.Туманяна ( по одній смузі руху в кожну сторону, без розподільчої смуги) збільшилась, а надалі просто буде створювати пряму небезпеку для дітей. Враховуючи відсутність у мікрорайоні «Лівобережний» зелених зон для відпочинку (крім доріжки вздовж Русанівського каналу та вул..Флоренції), ми бачили б доцільним розбиття на зеленій зоні біля ліцею скверу, збереження всіх існуючих на ній зелених насаджень, проведення реконструкції спортивного майданчика для заняття спортом не тільки учнями шкіл, а і мешканцями мікрорайону.

Текст рішення IV сесії Київської міської ради V скликання від 22.02.2007 року за № 200/861, інші документи з цього питання, зміст цього звернення були обговорені на засіданні педагогічного колективу та на батьківських зборах батьків учнів нашого ліцею. За результатами таких зборів та нарад батьки учнів та педагогічний колектив ліцею № 208 висловлюють своє обурення рішенням IV сесії Київської міської ради V скликання від 22.02.2007 року за № 200/861 «Про передачу у короткострокову оренду земельної ділянки дочірньому підприємству «Екстрім Плюс» для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з об’єктами соціально-побутового та громадського призначення на вул. Ованеса Туманна у Дніпровському районі м.Києва» та вимагають його негайного скасування.

Щонайменше, ми розраховуємо на термінове реагування відповідальних посадових осіб виконавчого органу Київської міської ради щодо призупинення будь-яких робіт з підготовки проектування та будівництва будь-яких об’єктів на території спортмайданчика.

З повагою,

Від імені педагогічного та батьківського колективів Ліцею № 208

Директор Чемерис М.В.

Конт.тел.:

516 -87 -39

8 – 050 – 581-11-09

Автор та ведуча

Програми «Народний контроль» Кочкіна Альона

Конт.тел.:

8 -067-947-13-13

ДОДАТОК:

1. Рішення Київської міської ради № 200/861 від 22.02.2007

2. Черговий кадастровий план (Витяг з бази даних Державного земельного кадастру від 31.10.2007)

3. Акт визначення меж земельної ділянки в натурі від 04.05.2007

4. Акт приймання-передачі земельної ділянки від 09.07.2007

5. Договір оренди земельної ділянки від 03.07.2007

6. Підписи під протестом громадян-батьків учнів та співробітників ліцею № 208 (403 підписі)

You may also like...