Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 11.09.2010

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, eпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 999 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 511 (49,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 31 пограбування та 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено автомат, 2 пістолети, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, 11 одиниць саморобної вогнепальної зброї та 250 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 3 особи, в яких вилучено 39,6 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 403 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 15 осіб загинуло та 119 – травмовано.

В одному з селищ Миколаївської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 19 серпня в іншому селищі Київської області на будівельному майданчику під час раптово виниклої сварки вбили місцевого жителя. З метою приховування злочину тіло вбитого віднесли на околицю села та залишили в полі.

В одному з селищ Київської області затримано громадянина, з автомобіля якого вилучено автомат Калашникова.

В одному з селищ Черкаської області на території домогосподарства пенсіонерки вилучено 33,6 кг макової соломки.

У місті Бережани Тернопільської області на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 6 кг марихуани.

У місті Алупка Автономної Республіки Крим 10 вересня на вулиці затримано громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 8 г кокаїну.

У Кривому Розі Дніпропетровської області на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 5 г героїну.

На Кіровоградщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони незаконно реалізували майже 998 тонн насіння соняшника, яке отримали від іншого товариства з обмеженою відповідальністю на відповідальне зберігання, а виручені кошти привласнили. Таким чином ТОВ, яке надало насіння соняшника на відповідальне зберігання, завдано збитки на суму понад 3 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника сільради. Він вимагав та отримав 5 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за надання йому дозволу на використання земельної ділянки (площа 0,5 га). Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника митниці. Він під час митного оформлення одного з транспортних засобів вніс до акту митного огляду недостовірні відомості, що призвело до зменшення його вартості. Таким чином до державного бюджету не було сплачено 40 тис. грн. обов’язкових платежів. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника селищної ради. Він вимагав та отримав 2 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому фіктивних довідок про використання земельної ділянки площею 1,5 га для вирощування продукції сільськогосподарського призначення. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

You may also like...