На Одещині викрито канал незаконного переміщення великих партій паливно-мастильних матеріалів

У рамках виконання доручення Президента України щодо організації всебічної протидії контрабандній діяльності на південному кордоні, Держприкордонслужба отримала інформацію про можливе функціонування схем постачання в Україну великих партій паливно-мастильних матеріалів поза митним контролем на ділянці державного кордону по річці Дунай.

За наявними даними один з українських танкерів, перебуваючи в «режимі закритого кордону», отримав на свій борт бензин з іноземного судна. У подальшому танкер, відійшовши у район радіолокаційної невидимості, перевантажив зазначене паливо в самохідну баржу.

Реалізацію інформації здійснювали співробітники внутрішньої безпеки Адміністрації Держприкордонслужби спільно з спецпідрозділом СБУ в Одеський області та групою реагування Ізмаїльського прикордонного загону. Баржу з контрабандним вантажем паливно-мастильних матеріалів затримали.

Надати належних документів щодо права власності на бензин, який знаходився на борту баржі, причетні до протиправної діяльності особи не змогли.

Наразі відомості про зазначене правопорушення внесені до ЄРДР. Проводиться розслідування. // ДПСУ

You may also like...