На Херсонщині затримано автомобіль з вибухівкою та боєприпасами (ФОТО)

Днями, близько 6-ї години ранку на блокпосту, що на 13 км автодороги Херсон – Каховка – Генічеськ, працівники ДАІ зупинили автомобіль «Лада-Калина». За кермом автівки перебував 36-річний водій, окрім нього у салоні перебували троє пасажирів. Під час огляду транспортного засобу правоохоронцями виявлено велику кількість гранат, набоїв та вибухівки.

Для з’ясування усіх обставин на місце події прибула слідчо-оперативна групу Білозерського райвідділу міліції. У подальшому із автомобіля вилучено арсенал вибухівки та боєприпасів: 2,6 кг тротилу, 8 гранат Ф-1, 2 гранати РГД-5, 90 патронів калібру 5,45 мм, 38 капсулів-детонаторів, 16 запалів до гранат, 4 армійські вибухові пакети, 4 електродетонатори, ручну димову гранату РДГ-24, сигнальний патрон РСП-40 та сигнальний патрон армійський.

Гранаты

Взрывчатка

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня кваліфікація незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами відповідно до ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

За даним фактом проводиться перевірка.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ Херсонської області)

You may also like...