Загальнодержавна оперативно – профілактична операція «Ялинка» завершилася. результати

Як повідомили УК в СЗГ ГУМВС України в Сумській області, в період з 20 грудня по 11 січня на території області проводила оперативно – профілактичну операцію умовною назвою «Ялинка». Зусилля правоохоронців були направлені на охорону громадського порядку, попередження різноманітних негативних явищ час Новорічних та Різдвяних свят, стабілізацію криміногенної обстановки в підлітковому середовищ а також вживалися заходи по виявленню неліцензованого піротехнічного товару. 

За час операції міліціонери виявили 11 осіб, займалися реалізацією піротехнічних виробів заборонених у продажу. В них вилучено 10204 одиниці піротехнічних виробів. Зазвичай, продавці на ринку провини не розуміють. це зрозуміло, адже це заробіток. Можливо, хтось скаже, мовляв, яка різниця, чи не все одно, де купити піротехніку, адже асортимент всюди однаковий. Насправді ж, слід остерігатися необачних наслідків: у випадкових розповсюджувачів може виявитись саморобна продукція. За словами правоохоронців, людина, яка хоча б трохи розуміється на може змайструвати таке, що й навіть досвідчений професіонал-піротехнік здивується. А такі саморобні іграшки доволі небезпечні, хоча й справжні теж потребують обережного поводження.

У період оперативно-профілактичної операції окрім попередження негативних явищ час Новорічних та Різдвяних свят на території області, зусилля правоохоронців були направлені на стабілізацію криміногенної ситуації в підлітковому середовищі.

кримінальної у справах дітей, працівники державтоінспекції, дільничні інспектори, працівники патрульної служби, а також представники Управління освіти науки разом членами громадського формування виявляли дітей, займаються бродяжництвом та жебрацтвом. Проводили перевірку ринків, автостанцій, залізничних вокзалів, підвалів та горищ.

На передодні новорічних свят співробітники затримали 77 неповнолітніх правопорушників, з яких 16 – за розпиття спиртних напоїв, 10 затримані за скоєння пограбувань та крадіжок, ще чотири – за бродяжництво. Усього співробітниками кримінальної у справах дітей ГУМВС України в Сумській області до адміністративної відповідальності притягнуто 67 Новорічні Різдвяні свята тривають голосно та яскраво відзначити не заборониш. Правоохоронці вкотре звертаються до батьків: слідкуйте за власними дітьми, не дозволяйте пізно повертатися додому, намагайтеся володіти повною інформацією про друзів, оточують вашу дитину. Також, не забувайте про елементарні правила безпеки використання піротехніки, щоб не сталось нещасних випадків з вами, з оточуючими вас людьми.

Анна Скоробагата

You may also like...