Працівника колишнього підрозділу «Беркут» засуджено до 9 років позбавлення волі

Ізюмським міськрайонним судом Харківської області за результатами розгляду обвинувального акту, направленого Генеральною прокуратурою України, працівнику спеціального полку міліції ГУ УМВС України у м. Києві призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі за сприяння діяльності терористичній організації «Донецька народна республіка» та носіння, зберігання, придбання боєприпасів без передбаченого законом дозволу, тобто за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 263 КК України.

Так, встановлено що останній, перебуваючи з 27 травня по 6 липня 2014 року під час виконання своїх безпосередніх обов’язків в зоні АТО, здійснював збір та передачу учасниками терористичної організації «Донецька народна республіка» інформації щодо блокпостів, озброєння, переміщення і розташування особового складу та військової техніки підрозділів АТО, чим сприяв діяльності зазначеної терористичної організації.

Крім того, зазначена особа незаконно здійснювала придбання, носіння, зберігання патронів калібру 9 мм у кількості 326 штук, патрони калібру 7,62 мм у кількості 364 набої та патронів калібру 5,45 у кількості 471 набою.

Державне обвинувачення в суді підтримувалось працівниками Ізюмської місцевої прокуратури та Генеральної прокуратури України.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...