Винуватець смерті чоловіка намагався підкупити посадовця поліції Житомира

Мешканець Житомира, переходячи дорогу у невстановленому місці, створив аварійну ситуацію. Одного з водіїв це добряче розізлило і він вирішив провчити порушника. Щоправда, «навчання» мало летальне закінчення для пішохода. Сподіваючись уникнути відповідальності за скоєне, водій пообіцяв посадовцю поліції 100 тисяч гривень «відкупних».

Напочатку грудня 2018 року до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення про резонансну подію на одній із вулиць міста.

46-річний місцевий мешканець, перебігаючи дорогу, створив аварійну ситуацію за участі автомобіля Нісан. Розгніваний водій машини, 45-річний чоловік, зупинив автівку, наздогнав пішохода і наніс йому чисельні удари по голові. А потім поїхав далі.

Побитий потрапив до лікарні з травмами голови різного ступеню важкості. Слідчі поліції за фактом події розпочали кримінальне провадження.

Однак, невдовзі чоловік від отриманих побоїв помер. Справу перекваліфікували на ч.2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Водій, який став винуватцем смерті потерпілого, звернувся до заступника начальника Житомирського ВП – начальника слідчого ВП із пропозицією надання хабара за закриття кримінальнго провадження та повернення вилученого автомобіля. Пообіцяв 100 тисяч гривень «відкупних».

Підполковник поліції про корупційну пропозицію відразу повідомив Житомирське управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, за матеріалами якого слідчим управлінням ГУНП області, під процесуальним керівництвом прокуратури було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 КК України.

Під час передачі посадовцю поліції авансу від обіцяної суми – 1 тисячі доларів США – чоловіка затримали працівники внутрішньої безпеки НПУ та ГУНП у Житомирській області в порядку ст.208 КПК України.

Наразі готується оголошення підозри затриманому та обрання йому запобіжного заходу. Відповідати чоловікові доведеться і за смерть побитої ним особи, і за надання хабара.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...