Поліцейські встановлюють обставини конфлікту, який виник через право власності на столичну квартиру

За фактом події розпочаті кримінальні провадження. Проводяться необхідні слідчі дії.

До чергової частини Святошинського управління поліції надійшло повідомлення про те, що у квартирі на проспекті Перемоги невідомі пошкодили замок і проникнули у помешкання. За вказаною адресою направили слідчо-оперативну групу.

На місці події правоохоронці встановили, що між двома особами виник конфлікт через право власності на квартиру. У 2005 році киянка отримала кредитні кошти у банку на купівлю помешкання. Для забезпечення виконання зобов’язань за кредитним договором вона надала під заставу придбане житло, але фінансові зобов’язання не виконала. Тому у 2011 році суд ухвалив рішення, за яким зобов’язав жінку сплати борг банку.

У 2018 році банк продав квартиру товариству, а між власником помешкання та банком тривають судові процеси. Однак на цей час не має судових рішень, а також письмових вимог, на підставі статей 39 та 40 Закону України «Про іпотеку», які б обмежували право власності громадянки на квартиру за іпотечним договором. Саме тому поліцейські припинили правопорушення, а відтак сторонні особи покинули помешкання.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розслідуються кримінальні провадження за ст. 356 (Самоправство) та ст. 162 (Порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять необхідні слідчі з метою повного та об’єктивного дослідження всіх обставин події.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...