Ще 13 засуджених переміщено з тимчасово окупованих територій Донецької області для продовження відбування покарання на території України

Ще 13 засуджених переміщено з тимчасово окупованих територій Донецької області для продовження відбування покарання на території України

Сьогодні, 13 грудня, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова взяла участь у процесі переміщення на контрольовану Урядом України територію 13 засуджених, які відбували покарання у пенітенціарних закладах на непідконтрольній Україні території Донеччини.

«Сьогодні на КПВВ «Новотроїцьке» представники окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області передали нам  13 засуджених, які відбували покарання у в’язницях на непідконтрольній частині Донеччини, а також віддали їх кримінальні справи», – зазначила Уповноважений Людмила Денісова.

Омбудсман підкреслила, що  це люди, які отримали вироки судів ще до військової агресії на Сході України.

Засуджені самі виявили бажання відбувати покарання в українських пенітенціарних закладах.

«Вони, хоча і порушили закон, але залишаються громадянами України. І я, як Омбудсман, роблю все для забезпечення дотримання прав усіх українців, де б вони не перебували. Ще раз наголошую на тому, що ми готові забрати усіх інших ув’язнених, які хочуть продовжувати відбувати покарання на підконтрольній Уряду території», – підсумувала Людмила Денісова.

Прес-служба Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини

You may also like...