На Луганщині продовжують орудувати шахраї

Протягом доби до підрозділів поліції Луганської області звернулись троє місцевих мешканців, які потрапили на гачох шахраїв та втратили свої заощадження на загальну суму більше 40 000 грн.

До поліції м. Старобільськ надійшло повідомлення місцевої мешканки про те, що їй зателефонував невідомий, який представився спеціалістом банку «Восток» та запитав картками якого банку вона користується. В ході подальшої бесіди заявниця повідомила реквізити своїх банківських карток АТ «Приватбанк», з яких в подальшому було знято 226 грн.

До поліції смт Станиця Луганська надійшло повідомлення місцевої мешканки про те, що їй зателефонував невідомий чоловік, який представився її братом, який мешкає у м. Львів та повідомив, що він потрапив у ДТП і йому потрібні гроші на лікування після чого надав номер банківської картки «Монобанк». Заявниця перерахувала на вказану банківську картку 12000 грн, після чого дізналась що з її братом все добре.

До поліції м. Сєвєродонецьк надійшло повідомлення місцевої мешканки про те, що в березні 2021 року вона в мережі інтернет, на сайті знайомств познайомилась з чоловіком, який через деякий час приїхав до заявниці та вони почали спільно мешкати у її квартирі. В подальшому чоловік під різними приводами брав у заявниці в борг грошові кошти на загальну суму 29500 грн та поїхав у справах, після чого перестав відповідати на дзвінки заявниці та борг не повернув.

Шановні громадяни! Запам’ятайте!

Не пересилайте гроші невідомим особам! Якщо вас просять про допомогу для родичей або знайомих, перевірте чи дійсно вашим близьким потрібна допомога!

Ніколи і Нікому не надавайте реквізити та коди від своїх банківських карток та рахунків, ця інформація банківським працівникам для роботи не потрібна!

Відділ комунікації поліції Луганської області

You may also like...