«Свавілля замість правосуддя»: бізнесмен Мазепа прокоментував запобіжний захід

Ігор Мазепа висловив припущення, що його затримання стало наслідком діяльності громадської ініціативи “Маніфест 42”, яку він заснував.

Бізнесмен Ігор Мазепа, якого звинувачують у створенні організованої злочинної групи для заволодіння земельними ділянками на березі Дніпра біля Києва, прокоментував обраний йому судом запобіжний захід — тримання під вартою із заставою 349 млн грн.

У суботу, 20 січня, у дописі на Facebook-сторінці він заявив, що така сума є непідйомною для будь-якого українського бізнесмена.

“Жоден бізнесмен в цій країні не зможе за короткий термін із свого бізнесу витягнути такі кошти. А більшість і ніколи не зможе. Тобто, ця застава – це фактично безальтернативний арешт”, – вважає Ігор Мазепа.

Також він висловив здивування, чому саме така сума з’явилася в рішенні суду, припустивши, що суддя “просто поділив забаганки прокурора на два” (прокуратура клопотала про запобіжний захід для бізнесмена у вигляді тримання під вартою із заставою 700 млн грн).

“А якщо би прокурор у своїй забаганці два нулика дописав, то я би мав внести 35 мільярдів? Серед не-чиновників, тільки у двох справах присуджували більші застави, але там і фігурували мільярдні суми. Нагадаю, що у моїй справі йдеться лише про 7 мільйонів… Тому я впевнено кажу про свавілля замість правосуддя”, – заявив підозрюваний.

Також Ігор Мазепа висловив припущення, що його затримання стало наслідком його критики “того правоохоронного свавілля, яке все частіше доводиться відчувати бізнесменам на власній шкірі” і боротися з яким покликана заснована ним громадська ініціатива “Маніфест 42”.

“Це, мабуть, співпадіння, що за неповний місяць правоохоронці вже прийшли до двох активних маніфестантів?” – запитує він.

При цьому бізнесмен зауважив, що ініціатори “Маніфесту 42” не висували та не висуватимуть жодних політичних гасел та вимог і працюють разом з владою за одне: за процвітання України.

“Сьогодні ми задля цієї мети працюємо з вами, а завтра – з вашими наступниками. Але ми однозначно проти того, щоб ви чи ваші наступники доїли бізнес. Ми завжди проти свавілля чиновників та правоохоронців. Та і ви завтрашні теж будете проти”, – написав він.

Нагадаємо, увечері в п’ятницю, 19 січня, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід бізнесменові Ігорю Мазепі, якого звинувачують в організації злочинної групи, що протиправно заволоділа землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС. // ТСН

 

You may also like...