Кремль нагадав, що не визнає юрисдикції МКС. Зате МКС визнає російських злочинців

Спікер Кремля Дмітрій Пєсков нагадав, що Росія не визнає рішення Міжнародного кримінального суду. Так він відповів на прохання журналістів прокоментувати рішення МКС про видачу ордерів на арешт командувача дальньої авіації РФ генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша та командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Віктора Соколова.

«Ми не учасники Римського статуту, ми не визнаємо це.  Там йдуть і різні закриті процеси, які робляться в секреті», – сказав Пєсков у відповідь.

Напередодні, 5 березня, МКС видав ордери на арешт командувача дальньої авіації РФ генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша та командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Віктора Соколова. Підставою для цього стало завдання ударів по енергетичній інфраструктурі України — палата попереднього виробництва МКС дійшла висновку, що удари здебільшого були спрямовані проти цивільних об’єктів.

Водночас ще торік, у березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт і президента Росії Владіміра Путіна та уповноваженої з прав дитини при президентові РФ Марії Львової-Бєлової за підозрою у незаконній депортації дітей із окупованих територій України до Росії.

You may also like...