У Черкасах судитимуть шахрая, який ошукав громадян на суму понад 80 тисяч гривень

Чоловік, при спробі продажу антикваріату в мережі Інтернет, ошукав довірливих громадян. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Фігуранта викрили працівники кіберполіції спільно зі слідчими Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, за процесуального керівництва Черкаської оружної прокуратури.

Під час проведення слідчо-розшукових дій правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 40-річний житель міста Сміла.

Як встановили поліцейські, аферист в оголошеннях антикваріату, які розміщував у соціальних мережах, обіцяв людям ціну нижче за ринкову. Та отримавши передоплату, зловмисник блокував покупців і більше не виходив із ними на зв’язок. Відтак встановлено 13 фактів шахрайських дій на загальну суму понад 80 тис. грн.

Під час проведення обшуку правоохоронці виявили беззаперечні докази, які підтверджують причетність фігуранта до шахрайських дій.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Нині досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Відділ комунікації поліції Черкаської області

You may also like...