У Дніпрі невідомі спалили автомобіль голови патронатної служби 93 ОМБ «Холодний Яр» (фото)

Правоохоронці вже відкрили кримінальну справу.

У ніч проти 8 вересня невідомі спалили у Дніпрі автомобіль голови патронатної служби 93 окремої механізованої бригади “Холодний Яр” Аліни Карнаухової. Про це hromadske повідомила пресофіцерка 93 ОМБр Ірина Рибакова.

Зараз Карнаухова зараз перебуває у Дніпрі з відрядженням – налагоджує роботу інформаційно-рекрутингового центру бригади, який, зокрема, “покликаний допомагати пораненим воїнам, родинам загиблих і зниклих безвісти”.

Центр відкрили 5 вересня, а вже вночі 8 вересня невідомі підпалили автомобіль військовослужбовиці, який підрозділ використовував для бойових завдань у Донецькій області.

“Спальник Дніпра. Глибокий тил… Саме тут, в тилу, де військові мали б почуватися спокійно та мати час на відпочинок від постійної напруги та небезпеки, ми отримуємо ніж у спину”, – сказала Карнаухова.

Правоохоронці почали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. Максимальне покарання – до восьми років за ґратами.

Рибакова додала, що це вже не перший випадок підпалу авто військовослужбовців 93 ОМБр. Відомо також про підпал у Новомосковську Дніпропетровської області.

Поліція відкрила справу про підпал, однак винуватців досі не знайшли. // УНІАН

You may also like...