Судитимуть ексначальника Запорізького облвійськкомату (ТЦК), який залучав підлеглих до ремонту об’єктів нерухомості своєї родини

Прокурори Запорізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Йому інкриміновано зловживання службовим становищем і пособництво в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману (ч. 1 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 409 КК України).

Розслідуванням встановлено, що з лютого по липень 2023 року обвинувачений, перебуваючи на посаді керівника Запорізького обласного ТЦК та СП, незаконно залучав трьох своїх підлеглих до виконання ремонтних робіт. Вони проводилися на об’єктах нерухомості, що належали чоловікові та членам його родини.

Обвинувачений із використанням свого службового становища безпідставно виплатив цим військовослужбовцям додаткову винагороду на суму майже 270 тис грн. Своїми протиправними діями він спричинив збитки державі.

Наразі триває судовий розгляд стосовно експосадовця в іншому кримінальному провадженні. Він обвинувачується у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

 

You may also like...