Два китайці примудрились обміняти у компанії Apple 6000 підробних iPhone на справжні

iphonе

Шахрайська схема будувалась на тому, що компанія Apple надає користувачам річну гарантію на нові iPhone, дозволяючи повертати несправні пристрої для безкоштовної заміни. Крім того, Apple пропонує додаткові страхові плани, які дають змогу розширити цей гарантійний термін.

Apple пропонує кілька способів передачі несправних iPhone для ремонту чи заміни. Серед варіантів: безкоштовна доставка телефону до Apple через курʼєрські служби UPS, FedEx або DLH, відвідування роздрібного магазину Apple або звернення до авторизованого ремонтного та сервісного центру.

Отже, як повідомило цього тижня Міністерство юстиції США, двоє китайців були засуджені 4 жовтня за участь у схемі з обману компанії Apple Inc. та продажу iPhone на мільйони доларів. Хаотянь Сунь, 34-річний громадянин Китаю, який проживає в Балтиморі, був засуджений до 57 місяців ув’язнення, трьох років умовного звільнення під нагляд, а також до виплати 1 072 200 доларів США в якості відшкодування збитків компанії Apple і конфіскації в розмірі 53 610 доларів США. Пенфей Сюе, 34-річний громадянин Китаю, який проживає в Джермантауні, штат Меріленд, був засуджений до 54 місяців тюремного ув’язнення, трьох років умовного звільнення під нагляд, а також до виплати 397 800 доларів США в якості відшкодування збитків компанії Apple і конфіскації в розмірі 19 890 доларів США.

Згідно з судовими документами та доказами, представленими в суді, з травня 2017 року по вересень 2019 року Сунь і Сюе разом зі своїми спільниками передавали підроблені iPhone в Apple для ремонту, щоб спонукати Apple замінити підроблені телефони на справжні iPhone. У рамках цієї схеми Сунь і Сюе отримували партії несправжніх iPhone з Гонконгу в поштові скриньки UPS по всьому Вашингтону.

Потім вони передавали підроблені iPhone з підробленими серійними номерами або номерами IMEI в роздрібні магазини Apple, в тому числі в Apple Store у Вашингтоні, та іншим авторизованим постачальникам послуг Apple. Після цього справжні пристрої, які їм повертали по гарантії, відправлялися назад до Гонконгу, іншим учасникам шахрайської схеми для подальшого продажу вже за ціну справжніх айфонів.

За час існування змови учасники змови передали компанії Apple понад 6 000 “липових” телефонів, що призвело до збитків на суму понад 2,5 мільйона доларів.

You may also like...