У привласненні бюджетних коштів на відновлення озера Синє у Києві підозрюють ексочільника КП

Поліцейські викрили факти розкрадання держкоштів колишнім т.в.о. генерального директора столичної установи у змові з іншими посадовцями. Необхідні роботи з ревіталізації озера проведені не були, що призвело до знищення озера. Фігуранту оголошено про підозру по одному зі злочинних епізодів – у привласненні понад 134 тисячі гривень.

Викрили злочинну діяльність посадовців-комунальників працівники Департаменту забезпечення діяльності, пов’язаної з небезпечними матеріалами Національної поліції України та слідчі Подільського управління ГУНП у м. Києві.

За матеріалами слідства, колишній т.в.о. генерального директора підприємства у 2019 році під приводом розчищення озера привласнив 134 400 грн шляхом укладання договору з ТОВ на виконання зазначених робіт. Однак фактично вони виконані не були.

Така бездіяльність призвела до погіршення екологічного стану озера Синє, що підтверджено висновками комплексної судової інженерно-екологічної та інженерно-гідрогеологічної експертизи.

За цими фактами поліція проводить розслідування в межах відкритих кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 242 (Порушення правил охорони вод) та ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Колишньому керівнику комунального підприємства слідчі поліції повідомили про підозру у вчиненні злочину відповідно до ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Досудове розслідування за іншими встановленими фактами заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ревіталізацію озера Синє, триває.

Процесуальне керівництво розслідування здійснює Подільська окружна прокуратура міста Києва.

Департамент комунікації Національної поліції України

You may also like...