Одесит ошукав п’ятьох жінок більш ніж на 20 тис., видаючи себе за сантехніка

Зловмисник брав з людей гроші на запчастини та зникав. Слідчі повідомили фігуранту про підозру. За скоєне йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Поліцейські встановили, що 33-річний містянин, вирішивши підзаробити за чужий кошт, розклеїв по місту оголошення щодо надання послуг із заміни і ремонту каналізації, водопроводу, мийок, ванн, водонагрівачів, унітазів тощо. Протягом двох тижнів сантехніка викликали п’ятеро одеситок. Він навідався до жінок, оцінив обсяг робіт, взяв гроші нібито для придбання запчастин і зник, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов’язання.

Своїми протиправними діями зловмисник спричинив одеситкам збитки на загальну суму 20 тисяч 600 гривень.

Не дочекавшись обіцяного та зрозумівши, що вони стали жертвами шахрая, потерпілі звернулися до поліції.

Під час розслідування правоохоронці встановили та розшукали правопорушника. Чоловік зізнався, що чужі гроші витратив на власні потреби.

«В ході слідства ми з’ясували, що відносно фігуранта в суді на розгляді знаходиться обвинувальний акт за вчинення крадіжки. Зараз за наявності достатніх доказів ми повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. За скоєне правопорушнику загрожує до трьох років позбавлення волі. Слідство триває під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси», – розповіла старша слідча відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 Наталія Боєвчук.

Поліцейські закликають громадян бути пильними, питати у незнайомців документи та подібні домовленості оформлювати письмово.

Одеське районне управління поліції № 1

You may also like...