Криминальная хроника Украины на 28.07.2009

 Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 109 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 170 (42,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 35 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 440 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 50 осіб, у яких вилучено 45,3 кілограма наркотичних засобів. 

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 345 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 145 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 57 – у сфері службової діяльності, у тому числі сім – про хабарництво. 

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 127 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 19 осіб загинули та 165 – травмовані.

У Дніпровському районі міста Києва 25 липня у квартирі своєї матері було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 42-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного безробітного киянина. Попередньо встановлено, що він увечері 24 липня в зазначеній квартирі вбив ножем потерпілого під час сварки на ґрунті ревнощів.

У місті Одесі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 45-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він уранці 27 липня на території продуктового ринку викрав у 37-річної безробітної місцевої мешканки мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У Сарненському районі Рівненської області працівники міліції затримали трьох громадян Республіки Білорусь, віком від 19 до 24 років. Попередньо встановлено, що вони вдень 26 липня на автодорозі поблизу села Бережків Дубровицького району згаданої області відібрали у 33-річної безробітної місцевої мешканки сумку, у якій знаходилося 11 тисяч гривень/ Частину викраденого вилучено. 

У місті Мукачевому Закарпатської області на вулиці працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 400 грамів вибухівки.

У місті Сімферополі на вулиці працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 50 грамів амфетаміну.

У місті Лисичанську Луганської області працівники міліції затримали безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 4,7 кілограма марихуани.

У Любашівському районі Одеської області на вулиці працівники міліції затримали 41-річного безробітного полтавчанина, у якого вилучили тисячу пігулок “екстазі”.

В Одесі на вулиці працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 300 пігулок “екстазі”. 

У Запоріжжі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора філії банківської установи, котрий вимагав та отримав 500 доларів США хабара від місцевого мешканця за видачу йому довідки про погашення раніше отриманого ним кредиту. Прокуратурою Орджонікідзевського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368  (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...