Мошенничество. Банк «Дельта»: кредиты – разворованы, долги «повесили» на непричастных

Шановна редакція! Прочитавши на вашому сайті «Україна кримінальна» електронну адресу [email protected] звертаюся до вас за допомогою.

Суть справи

12.02.2007р. я отримала лист-попередження (додаток 1), написаний відділом по роботі з проблемною заборгованністю КБ «Дельта», зі змісту якого з подивом дізналася , що 29 серпня 2006 року згідно з кредитним договором №001-16012-29082006 я отримала в цій поважній установі кредит в сумі 2527,8грн., але станом на 08.02.2007р. прострочена заборгованість складає 1607,4грн.

Маючи надію, що цей лист якась помилка, я повідомила про даний факт особисто начальника служби безпеки Полтавської філії КБ «Дельта», він пообіцяв розібратися. Пізніше зателефонував працівник головного офісу КБ «Дельта» (м. Київ), який відрекомендувався як співробітник служби безпеки, та після моєї розповіді пообіцяв провести службове розслідування по цій справі та виявити шахраїв. Які, скориставшись ксерокопією мого паспорта та ідентифікаційного коду, отримали кредит на моє імя в м. Гадячі Полтавської області (для інформаціїї – м. Гадяч на відстані 120км в м. Полтави, де я мешкаю).

Листи-попередеження продовжували періодично надходити (14.04.2007р., 18.05.2007р.), в них змінювалася тільки сума заборгованості. Потім наступила перерва, і я вирішила, що нарешті в КБ «Дельта» розібралися ,і мене перестали турбувати. Але 23.11.2007р. знову надійшов лист-повідомлення про необхідність сплатити кредит.

Розуміючи, що щось не спрацювало в системі КБ «Дельта», я написала особисту заяву Голові правління банку.

14.01.2008р. я отримала відповідь за підписом Валентини Дудко, на той час начальника відділу по роботі зі зверненнями, що в результтаті перевірки встановлено, що це я уклалала кредитний договір! Крім того, з метою більш поглибленного вивчення даного питання мені запропоновано у найкоротший термін надати банку наступні документи: відповідну заяву, копію паспорта (!), копію ідентифікаційного коду (!).

Бажаючи пришвидчити процедуру, я надіслала вказані документи на адресу банку.

08.02.2008р. я отримала більш детальну відповідь (додаток 2) на моє звернення, де розяснювалось, що за моїм прізвищем зареєстрованио кредитний договір №001-16012-290806 від 29.08.2006р., і зобов’язанням за ним потрібно виконувати (сума вже набігла 12281,44грн.), а якщо я не згодна, то мені порекомендували звернутись до відповідних судових органів.

На мої звернення до правоохоронних органів надійшла відповідь, що це цивільно-правові відносини, які повинні розглядатися в судовому порядку (додаток 3).

Крім того, мене викликали до Октябрського РВ ПМУ по заяві представника ТОВ «КБ «Дельта». В результаті перевірки встановили, що ніяких шахрайських дій мною не зроблено.

26.11.2008р. я подала позов до Октябрського районного суду м. Полтави про визнання кредитного договору недійсним. 11.12.2008р. відбулося перше засідання, але представники банку не з’явились.

Незважаючи на всю мою переписку з банком, посадові особи КБ «Дельта» прийняли рішення про передачу права вимоги щодо погашення заборгованості по кредитному договору ТОВ «Кредит Колекшн Груп». Співробітники якої настирливо телефонують мені, надсилають телеграми, а перед самим Новим роком надіслали листа, де погрожуть незрозумілою діяльністю виїзних груп, методи яких вони використають проти мене (додаток 4).

Але головне: незважаючи на запевнення посадових осіб КБ «Дельта», що з боку керівництва банку було вжито низку відповідальних заходів з метою вдосконалення роботи з профілактики та попередження фактів підроблення документів, здіснення шахрайських дій з фінансовими ресурсами та запобігання подібних ситуацій в майбутньому, навіть мені, не фахівцю в сфері кредитування, помітні порушення вимог чинного законодавства та внутрішніх документів банку щодо кредитування фізичних осіб та невідповідність моїх анкетних данних реальним документам.

Так, кредитний інспектор Пушкар Юлія Іванівна, підпис якої стоїть в кредитній угоді, в поясненнях органам МВС написала, що не впевнена в тому, що дану кредитну угоду зі сторони банку підписувала саме вона, крім того, яка прикра випадковість (!), – не зробила моє фото, мотивуючи це тим, що саме 29.08.2006р. не працювала веб-камера.

А дальше ще цікавіше:

  • в кредитному договорі номер мого домашнього телефону не відповідає дійсності;
  • в кредитній справі моє місце роботи, анкетні дані мого чоловіка Якименка Ю.С. не відповідають дійсності;
  • з особою, яка записана в кредитній справі як людина, що знає мене особисто, а саме Смирнова Оксана Сергіївна, ми не знайоні, а крім того вона підтвердила, що до неї ніхто не телефонував;

Які ще потрібні докази того, що я не оформляла кредит в КБ «Дельта банк»?

Все ж перевіряється, але працівники КБ «Дельта» захищаючи честь мундира, вирішили що простіше буде списати чужий борг на мене – пересічного громадянина України, і вимагати його погашення за допомогою ТОВ «Кредит Колекш Груп».

Для мене особисто не має значення, хто, як і де помилився, що порушив, чи це була службова недбалість кредитного інспектора чи шахрайські дії невідомих осіб, але все це стосується мене та моєї сім’ї.

Будь ласка, допоможіть, щоб більше ніколи ні в моєму житті, ні в житті інших чесних людей не з’являлися ТОВ «КБ «Дельта» разом з ТОВ «Кредит Колекш Груп»!

А також опублікуйте даний лист на сайті, щоб громадяни знали правду про таких, як ТОВ «КБ «Дельта» та ТОВ «Кредит Колекш Груп».

З повагою, Якименко Олена Євгенівна, читач «УК»; Полтава

Додаток:
сканкопія листа – попередження від 12.02.2007р.
сканкопія листа від 08.02.2008р.
сканкопія відповіді МВС від 20.10.2008р.
сканкопія листа від ТОВ «Кредитн Колекшн Груп» від 18.12.2008р.

You may also like...