Криминальная хроника Украины на 15.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 932 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 833 (40,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 24 пограбування та 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено автомат, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 341 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб, в яких вилучено 57,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 200 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 102 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 23 особи загинуло та 125 – травмовано.

У місті Краматорськ Донецької області 13 вересня у своєму будинку було знайдено мертвим із травмою голови місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 13 вересня в зазначеному будинку дерев’яною палицею вбив господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Горлівка Донецької області 12 вересня до міліції звернулася місцева жителька, співробітниця ломбарду приватного підприємства, котра заявила, що до приміщення зазначеного ломбарду зайшли двоє невідомих, які заподіяли тілесні ушкодження заявниці, відібрали 13 тисяч гривень та вироби із золота й втекли. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцеву жительку та місцевого жителя. Попередньо встановлено, що вони вранці 12 вересня скоїли крадіжку з ломбарду та завдали тілесних ушкоджень робітниці цього підприємства.

У місті Павлоград Дніпропетровської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у червні цього року вивіз до сусідньої держави місцевого жителя, де продав його для подальшої неоплатної експлуатації праці. Потерпілого повернено на батьківщину.

У Краснодонському району Луганської області 13 вересня до міліції звернувся співробітник однієї з селищних рад. Він заявив, що впродовж останніх трьох днів на кладовищі невідомі пошкодили пам’ятники на п’яти могилах. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 17-річного учня професійного ліцею. Попередньо встановлено, що він удень 12 вересня на сільському кладовищі пошкодив пам’ятники на п’яти могилах, з хуліганських спонукань.

У місті Мукачево Закарпатської області на вулиці працівники міліції затримали місцевого жителя, у якого вилучено 400 грамів вибухівки.

У місті Луганськ на вулиці працівники міліції затримали місцевого жителя, у якого вилучено автомат іноземного виробництва часів Великої Вітчизняної війни.

У місті Жданівка Донецької області працівники міліції затримали місцевого жителя, у підсобному приміщенні на території домогосподарства якого вилучено 36,5 кілограма конопель.

У Підволочиському районі Тернопільської області працівники міліції затримали місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 17,3 кілограма марихуани.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі впродовж 2008-2009 років, без згоди акціонерів відкритого акціонерного товариства, передали частину їх акцій комерційним структурам. Таким чином, акціонерам ВАТ завдано збитки на суму 1,5 мільйона гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб фінансового управління однієї з міських рад. Вони в минулому році, у порушення вимог Бюджетного кодексу України та Закону України “Про Державний бюджет України на 2009 рік”, видали низку розпоряджень, на підставі яких було зменшено асигнування для нарахування заробітної плати і забезпечення продуктами харчування робітників бюджетних установ на загальну суму 826,7 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.211 (видання нормативно-правових або розпорядчих актів, які змінюють доходи і видатки бюджету всупереч встановленому законом порядку) КК України.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили міського голову та співробітника одного з представництв Фонду державного майна України, котрі вимагали та отримали 60 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння в придбанні ним нежитлової будівлі загальною площею 536,3 мІ. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...