На Донеччині учасники банди вбили свого лідера через дівчину

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Донецькій області припинили злочинну діяльність суспільно-небезпечного бандугруповування, яке скоювало озброєні розбійні напади на фінансові установи та торговельні заклади області. У відношенні фігурантів слідчим відділом УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст.257 (бандитизм) Кримінального кодексу України. 

Організував та очолив злочинну групу 23-річний мешканець Донеччини. Також до її складу увійшли троє чоловіків, теж місцеві мешканці.

За майже трирічну злочинну діяльність молодики здобули собі славу добре оснащеної з чітким розподілом функцій та високим рівнем конспірації банди. Для скоєння злочинів використовувались спецзасоби, вогнепальна й холодна зброя, яку власноруч виготовляв один з учасників ОЗГ. Банда діяла зухвало за детально опрацьованими планами. Це дозволяло їм скоювати розбійні напади за 1-2 хвилини та миттєво зникати. Лідер групи визначав місце та об’єкт скоєння злочину, з метою встановлення графіку роботи, організовував попереднє спостереження за ним. Також поза увагою ватажка не залишались наявність фізичної охорони та відео спостереження обраного банку або ювелірної крамниці. Другий учасник – відповідав за забезпечення ОЗГ зброєю, забезпечував прибуття на місце, спостерігав за ситуацією навколо та забезпечував безперешкодний відхід з місця злочину. Інші двоє – виконавці.

Але сувора дисципліна та конспірація дали збій. У березні 2010 року учасники злочинної групи відчули тваринний страх, коли дізнались що співмешканка їхнього лідера знає про скоєні злочини і може їх «здати». Тоді лідеру запропонували її вбити, на що той відмовився. За таких обставин нелюди на одному з пікніків зарізали неугідних ватажка з дівчиною, а тіла вивезли у одне з сіл та заховали у зрошувальному колодязі. За даним фактом було порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ.

На сьогоднішній день оперативниками УБОЗ доведено причетність учасників ОЗГ до 6 озброєних розбійних нападів на території Донецької області. Під час проведення обшуків було вилучено мисливську рушницю, газовий пістолет перероблений для стрільби бойовими набоями, металевий кастет, бейсбольну биту, бронежилети, радіостанцію, наручники та інші речові докази.

Наразі проводяться заходи щодо встановлення причетності затриманих до скоєння інших тяжких злочинів.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...