Криминальная хроника Украины на 08.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 7 351 заява про злочини. Вжитими заходами 2 465 (33,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 19 пограбувань та 1 факт незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, чотири обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 300 грамів вибухівки та 96 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 7 осіб, в яких вилучено 19,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 044 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 84 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 13 осіб загинуло та 92 – травмовано.

У місті Кіровоград 1 жовтня в річці було знайдено мертвою з ознаками удушення 38-річну місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 45-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 25 вересня поблизу згаданої річки задушив потерпілу під час раптово виниклої сварки та вкинув тіло в річку.

У місті Ровеньки Луганської області 4 жовтня на вулиці 21-річний місцевий житель пострілом із пістолета завдав вогнепального поранення шиї 25-річному місцевому жителю під час раптово виниклої сварки й втік. Потерпілого було госпіталізовано. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали підозрюваного.

У Криворізькому районі Дніпропетровської області 10 вересня до міліції звернулася 60-річна місцева жителька. Вона заявила, що впродовж минулої ночі невідомий, шляхом пошкодження вхідних дверей, проник до приміщення сільради й викрав оргтехніку та магнітофон. У результаті оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції затримали 31-річного жителя міста Жовті Води.

У місті Тисмениця Івано-Франківської області 7 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 2 вересня цього року в місті Івано-Франківську, шляхом пошкодження вхідних дверей, проник до квартири 32-річного місцевого жителя й викрав ноутбук, мобільний телефон та ювелірні вироби.

У місті Олександрія Кіровоградської області на вулиці працівники міліції затримали 23-річного жителя Олександрійського району, у якого вилучено пістолет Макарова.

У Києві працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 1,06 кілограма амфетаміну.

У місті Кіцмань Чернівецької області працівники міліції затримали трьох жителів зазначеної області, віком від 21 до 42 років. Підозрювані на території області займалися реалізацією наркотичних засобів. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання затриманих працівники міліції вилучили 700 пігулок “екстазі”.

У Шацькому районі Волинської області 7 жовтня працівники міліції затримали 22-річного іноземного громадянина, у якого вилучено 3,1 грама амфетаміну та 1,9 грама марихуани.

У Краснодонському районі Луганської області працівники міліції затримали 40-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 300 грамів марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з міських рад, котрий у березні цього року дав доручення своєму підлеглому сфальсифікувати рішення сесії міськради щодо надання дозволу на розміщення малих архітектурних форм (об’єкти торгівлі) на території міста, яке в подальшому й підписав. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб райдержадміністрації. Вони в минулому році, під час будівництва товариством з обмеженою відповідальністю загальноосвітньої школи, підписали акти, у яких завищили обсяги виконаних робіт. Унаслідок цього зазначеному товариству було незаконно перераховано 167,9 тисячі гривень бюджетних коштів. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.210 та ч.2 ст.364 (порушення законодавства про бюджетну систему України й зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили арбітражного керуючого одного з приватних підприємств. Вона вимагала та отримала 60 тисяч гривень хабара від представника підприємства за невжиття штрафних санкцій за виявлені порушення під час процедури ліквідації згаданого підприємства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...