Не витримавши сімейних чвар, жінка сама себе підпалила

Звести рахунки із життям особливо жорстоким способом вирішила 28-річна мешканка одного з сіл Ізяславського району: жінка облилася соляркою і підпалила себе. Пояснити такий її вчинок наразі достеменно ніхто не може. За однією з версій причиною трагедії стала сварка з племінницями. 

Двоє дівчат 16-ти і 17-ти років практично не пам’ятали свого рідного батька, а після смерті матері, яка стала жертвою алкогольної залежності, мешкали з тіткою. Молода жінка перебралася у сестрину хату і, як могла, опікувалася племінницями. Хоча, за словами односельців, і сама опікунка була не байдужою до спиртного, щоправда, останнім часом майже відмовилася від його вживання. Побут родини, яка у селі вважалася неблагополучною, залишав бажати кращого — у оселі панували злидні, розруха і бруд. Працівники соціальних служб постійно намагалися оформити підлітків на навчання до школи-інтернату, але вони тікали додому при найменшій нагоді, а, загледівши у селі ще здалеку працівників кримінальної міліції у справах дітей, бігли ховатися у ліс. 

Сестри мали лиху вдачу — у такому юному віці не цуралися ані цигарки, ані чарки. Аби мати гроші на задоволення своїх пагубних звичок, дівчата поздавали на металобрухт усе, що було у будинку, навіть металеві сходи до погребу та залізні ліжка. З тіткою вони дедалі менше знаходили спільну мову. І того рокового ранку між родичами сталася чергова сварка. Жінка не витримала психологічного навантаження і вчинила самогубство. Першими живий палаючий смолоскип на подвір’ї побачила одна з дівчат. Злякавшись, вони, на щастя, не розгубилися і накинули на палаюче тіло ковдру, перекривши тим самим доступ кисню до вогню. Згодом на крик збіглися сусіди, які й викликали швидку.

Наразі жінка перебуває у реанімаційному відділенні районної лікарні, лікарі оцінюють її стан як важкий, оскільки у бідолашної опіки становлять 60 % тіла. Працівники Ізяславського райвідділу міліції проводять перевірку обставин трагедії.

Інна Проник, ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області

 

You may also like...