Молодий покидьок обклав даниною пенсіонера

В Путивлі 22-річний місцевий житель винайшов для себе додаткове «джерело» прибутку – обклав даниною місцевого пенсіонера. 56-річний пенсіонер останні півроку зобов’язаний був віддавати знахабнілому молодику щомісячно по 350 гривень зі своєї пенсії. Невідомо, скільки б ще поклав до своїх кишень підприємливий молодий чоловік, якби його вчасно не зупинили правоохоронці. 

До чергової частини Путивльської міліції звернувся 65-річний Микола Григорович з проханням захистити від молодого чоловіка, якій ось вже протягом останніх півроку відбирає в нього пенсійні гроші.

« Як що ви мені не допоможете, ніхто не допоможе. Я самотній, захистити нікому. Той хлопець в мене гроші вимагає, забрав паспорт та ощадну книжку. А почалось все приблизно п’ять чи шість місяців тому. До мене підійшли незнайомі хлопці й кажуть, “старий, або ти кожного місяця віддаватимеш нам більшу частину своєї пенсії, або чекай неприємностей . Одразу звернутися до міліції не наважився, бо боявся за своє життя . Та вже терпець урвався. ”.
Розрахунок зловмисників був простий : самотні люди похилого віку, не зможуть чинити опору і захисти їх нікому.

Уважно вислухавши чоловіка, міліціонери запропонували йому допомогти затримати зловмисника. В назначений день отримання грошей вони влаштували засідку біля «Ощадбанку», де потерпілий отримував пенсію. Дотого ж поблизу банківської установи встановили чергування з міліціонерів, перевдягнутих в цивільний одяг. План спрацював. В зазначений час, вимагатель підійшов до Миколи Григоровича, віддав йому документи на отримання пенсії та залишився чекати біля входу. Коли пенсіонер вийшов з грошима, відібрав в нього 350 грн., залишивши останньому півтори сотні. « Ти паспорт та ощадну книжечку поверни, – наказав він Миколі Григоровичу, – наступного місяця знову прийду». Та натішитись грошима зловмисник не встиг. За хвилину на його руках вже опинились наручники.

Затриманим виявився 22-річний місцевий житель з пристойної родини. В надії на власну безкарність, відкидає всі звинувачення на свою адресу.
«Пенсіонер, попросив про допомогу. Казав, що «брати по чарці» постійно відбирають в нього останню пенсію, тому підійшов та попросив мене потримати в себе його гроші та документи на їхнє отримання деякий час. Я погодився і не бачу нічого в цьому протизаконного».

Та міліціонери іншої думки. Вони вже порушили проти підозрюваного кримінальну справа за ст. 189 ч.2 «Вимагання», яка передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Марина Кльова, СЗГ УМВС України в Сумській області
 

You may also like...