Шукаючи «доступні» помешкання, крадій називався студентом, котрий шукає житло

Квартирного злодія затримали нещодавно працівники Тернопільського міського відділу міліції. На рахунку підозрюваного низка крадіжок із приватних помешкань.

Маючи за плечима кілька судимостей, 23-річний тернополянин не квапився забути кримінальне минуле та розпочинати нове життя.

Об’єктом злодіянь крадій обирав приватні садиби в одному з мікрорайонів міста. Вигадав нехитрий, проте дієвий план для проникнення в чужі оселі. Стукаючи у двері помешкань, перевіряв, чи є хто з власників удома. Якщо господарі відчиняли двері, хитрий злодій, представляючись студентом, цікавився орендою житла. Врешті, знаходив будинок, мешканці якого не подбали про безпеку, а той легковажно залишали відчиненими кватирки. Зловмисник легко відчиняв вікно, виймаючи з рами скло. Тоді проникав досередини та обкрадав помешкання. Лиходій орудував серед білого дня, тому, аби не привертати уваги, привласнював, здебільшого, лише ті цінності, які можна в кишеню заховати: золоті вироби та готівку. Набивши кишені чужим добром, непоміченим покидав місце злочину. Готівку молодик витрачав на власні потреби. Коли гроші закінчувались знову йшов на промисел. У такий спосіб злодій обікрав вісім помешкань.

Невідомо скільки ще жителів потерпіли б від спритного квартирника, якби правоохоронці не зупинили його злодіяння. Зловмисника арештовано. За фактом злочину порушено кримінальну справу. Правоохоронці перевіряють причетність затриманого й до інших подібних злочинів. 

ВЗГ УМВС України в Тернопільській області

You may also like...