Про найбільш резонансні злочини та події на 30.10.2010 р

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 836 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 109 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 18 пограбувань та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 300 грамів вибухівки та 75 набоїв.

 

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, в яких вилучено 16,5 кілограма наркотичних засобів.

 

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 880 осіб.

 

За порушеними кримінальними справами заарештовано 10 підозрюваних осіб.

 

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 104 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 16 осіб загинуло та 118 – травмовано.

 

У місті Києві 29 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземців, віком 42 та 49 років та 39-річного безробітного місцевого жителя, які з автомобіля “ГАЗель” 20-річного приватного підприємця місцевого жителя викрали портфель, у якому знаходилися гроші в сумі 300 гривень і особисті документи.

 

У місті Полтаві 29 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі 11 жовтня, шляхом зламу замків вхідних дверей, проник до офісу приватного підприємства й викрав майже 150 тисяч гривень.

 

У місті Запоріжжі 29 жовтня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 16 вересня з автомобіля 51-річного безробітного місцевого жителя викрав мобільний телефон та гроші в сумі 3,7 тисячі гривень.

 

У Новоайдарському районі Луганської області працівники міліції затримали 30-річного безробітного місцевого жителя, з будинку за місцем проживання якого вилучено 250 грамів вибухівки.

 

У Білоцерківському районі Київської області на вулиці працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 10 грамів амфетаміну.

 

На Херсонщині працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя, з будинку за місцем проживання якого вилучено 10 кілограмів марихуани.

 

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких громадян похилого віку. котрі впродовж 2008-2009 років підробляли звіти щодо надання соціальних послуг відділенням соціально-побутової реабілітації, у результаті чого завищили видатки на утримання зазначеного центру на загальну суму понад 201 тисяча гривень, чим завдали збитків державі на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем і службове підроблення) КК України.

 

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі впродовж останніх чотирьох років, у порушення вимог Кодексу України “Про надра”, без отримання відповідної ліцензії, незаконно здійснили видобуток з родовища близько п’яти тисяч тонн глини, чим завдали збитків державі на суму 283 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 і ч.2 ст.364 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю та зловживання владою або службовим становищем КК України.

 

На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комунального підприємства та інженера з виробництва, котрі вимагали та отримали чотири тисячі гривень хабара від приватного підприємця за укладення договору на проведення робіт із збору та знищення сміття на сміттєзвалищі. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України. 

You may also like...