На Волині вивели на чисту воду розповсюджувачів порнопродукції

Нещодавно на території Волинської області працівники відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області організували та провели комплекс оперативно-профілактичних заходів щодо відпрацювання оголошень у всесвітній мережі Інтернет та друкованих засобах масової інформації з пропозиціями інтимного характеру. 

На початковому практичному етапі працівники міліції у рамках оперативного обліку через мережу Інтернет провели кілька оперативних закупівель продукції порнографічного характеру і творів, що пропагують культ насильства та жорстокості. В ході проведення обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено 224 одиниці дисків із записами забороненої продукції на суму понад чотири тисячі гривень. За цим фактом порушено кримінальну справу, повідомляє Юлія Сіліч (ВЗГ УМВС України у Волинській області).

Крім того, за вчинення такого роду злочинів правоохоронці затримали 30-річного львів’янина Георгія Р., який виготовляв, зберігав і розповсюджував продукцію порнографічного характеру. Зокрема, під час затримання оперативники вилучили у чоловіка понад 270 оптичних дисків із записом відеопродукції, що пропагують культ насильства та жорстокості. Наразі проти затриманого порушено кримінальну справу за статтею 301 ч.3 (ввезення, виготовлення, збування та розповсюдження порнографічних предметів) та ст.300 ч.2 (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства та жорстокості) Кримінального кодексу України.

В ході проведення заходів із відпрацювання готелів, нічних розважальних закладів, саун, банно-оздоровчих комплексів, а також кільцевих доріг і вулиць обласного центру 12 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за зайняття проституцією.

Крім того, для проведення більш цілісного відпрацювання області працівниками відділу було залучено регіонального представника національної експертної комісії України з питань захисту моралі у Львівській та Волинській областях, спільно з яким проведено перевірку діяльності «секс-шопів» та книгарень. За результатами перевірки складено п’ять актів «Про дотримання законодавства у сфері суспільної моралі».

МВС України

 

You may also like...