Криминальная хроника Украины на 07.11.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 983 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 317 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 25 пограбувань та 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 111 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 2 особи, в яких вилучено 10,3 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 022 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 8 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 113 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 18 осіб загинуло та 114 – травмовано.

У місті Одеса 6 листопада затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому у власній квартирі під час раптово виниклої сварки ножем вбив свого зятя – громадянина однієї з республік колишнього СРСР.

В одному з селищ Херсонської області 6 листопада в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з республік колишнього СРСР. Попередньо встановлено, що він удень 5 листопада на вулиці зазначеного селища під час раптово виниклої сварки ножем заподіяв тілесні ушкодження місцевому жителю.

В одному з селищ Вінницької області в результаті проведення спеціальної операції затримано трьох місцевих жителів, які намагалися збути фальшиві 80 купюр номіналом 100 доларів США та одну купюру номіналом 100 євро. Під час проведення обшуків за місцем проживання затриманих вилучено ще дев’ять фальшивих купюр номіналом 100 доларів США та по одній купюрі номіналом 200 та 100 євро, а також пістолет іноземного виробництва й дев’ять патронів до нього.

У місті Ізюм Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 5 листопада на вулиці зазначеного міста заподіяв тілесні ушкодження іншому місцевому жителю й відібрав у нього гаманець, у якому знаходилося 1,5 тис. гривень.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони привласнили 123 тис. грн. закритого акціонерного товариства, які останні перерахували їм для проведення ремонту технологічного обладнання. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)

У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника управління з питань благоустрою. Він отримав 500 грн. хабара від місцевої жительки за нескладання відносно неї адміністративного протоколу про порушення правил благоустрою (незаконно встановила прибудову до свого будинку). Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства. Вони, без погодження із Міністерством промислової політики України, передали в користування приватному підприємству майновий комплекс бази відпочинку. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму 371 тис. гривень. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень)

ДЗГ МВС України
 

You may also like...