Кримінальне побачення: сайт знайомств для двох одеситок став причиною розбою та зґвалтування

Інтернет, – там можна знайти багато цінної інформації, але разом з тим, справедливо він також називається найбільшим смітником світу. Можна в ньому знайти винятково вульгарні і деморалізуючі малюнки та інформацію. Найбільшою – часом дослівно смертельною! – загрозою для молоді можуть бути знайомства через Інтернет. У віртуальному світі неможливо перевірити вірогідність тієї чи іншої особи. Хтось може видавати себе за романтичного підлітка, а в реальності – бути загрозливим злочинцем…

22-річна одеситка повідомила до міліції про те, що на квартиру її подруги скоєно розбійний напад. На місце події виїхали працівники Хмельницького відділу міліції. За вказаною адресою у квартирі вони зустріли перелякану жінку, яка розповіла, що в помешкання, де вони знаходилися із приятелькою, завітали їх знайомі чоловіки. Але повели вони себе, м’яко кажучи, не привітно. Стали погрожувати фізичною розправою та під загрозою ножа заволоділи мобільними телефонами, ноутбуком і грошима. Крім того, 20- річну хазяйку квартири насильно забрали із собою та зникли в невідомому напрямку.

Детальніше з’ясувавши обставини, оперативники довідались у жінки, що події, які розгорнулися – не випадковість, а скоріше легковажність самих потерпілих. Виявляється, дівчата через мережу Інтернет познайомилися з двома хлопцями та домовилися про зустріч. У визначений час чоловіки із квітами та шампанським навідались в гості до молодиць. Трохи посидівши, новоспечені знайомі запросили дівчат до бару, де весела компанія приємно провела час, а розважившись – розпрощалась. Втомлені подруги подалися на нічліг до дому. Через кілька годин у квартирі знову пролунав дзвінок у двері.

Господиня відчинила та побачила на порозі недавнього приятеля з незнайомим чоловіком. Вони пройшли до помешкання та відрекомендувалися співробітниками міліції, які, нібито, шукають викрадені таємні документи. І несподівано для жінок стали перевертати все догори. Далі, погрожуючи ножем, заволоділи майном хазяйки, змусили її вдягтися та піти з ними.

Досвідчені оперативники провели ряд оперативно-розшукових заходів і вийшли на слід підозрюваних. В Суворовському районі Одеси вони вирахували одну з квартир, в якій повинні були знаходитися підозрювані. Однак двері ніхто не відчиняв. Час очікування в парадній невдовзі приніс свій результат. У двері квартири подзвонив незнайомець, йому відчинили і оперативники безперешкодно зайшли за ним до помешкання. Просто на вдачу міліціонерів, він відходив у справах і повернувся назад до ще двох своїх приятелів. Цей чоловік виявився співучасником злочину. Сумніву вже не було – це справжні злодії, бо в квартирі знаходилася та сама постраждала дівчина.

Трьох чоловіків, віком від 20 до 35 років, двоє з яких виявилися вже раніше засудженими, доставили до відділу міліції. Затримані, не опираючись, розповіли про все, як було. Дійсно, завдяки сайту знайомств двоє друзів познайомилися із дівчатами та гарно провели час у них в гостях, при цьому оцінивши обстановку в квартирі з метою подальшого пограбування.

Розпрощавшись з новими подругами, по дорозі прихопили із собою товариша та розповіли йому свій план дій і вже втрьох вирушили назад у «гості», для хоробрості вжили наркотичний засіб. Один, виконуючи роль водія, залишився у власному автомобілі, інші двоє піднялися у квартиру. Пограбувавши дівчат, 25-річний парубок зажадав інтимних стосунків, тому змусив бідолашну жінку їхати з ним. Жінку утримували протягом доби проти волі, а хазяїн квартири, погрожуючи ножем, ґвалтував свою жертву.

Наразі порушено кримінальну справу за ст.187 «Розбій» КК України, та вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за зґвалтування та незаконне позбавлення волі людини.

Сума матеріальних збитків, спричинена діями злочинців, становить біля 12 тисяч гривень. Але моральна шкода, завдана дівчатам, не вимірюється ніякими коштами. Отак, просте знайомство в Інтернеті та довірливість подруг обернулися для них непередбаченим жахом.

 

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

You may also like...