На Полтавщині викрили жінку, яка шахрайським шляхом заволоділа понад 143 тисячами гривень

Шахрайство на ринку житлової нерухомості вже давно стало популярним. Про шахраїв, які обманюють довірливих людей, постійно говорять засоби масової інформації: преса, Інтернет, радіо та телебачення. Однак довірливі мешканці продовжують наступати на одні й ті ж граблі. 

Так, нещодавно, працівники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Полтавській області затримали жінку, яка шахрайським способом, під приводом купівлі-продажу квартири, заволоділа грішми 49-річного полтавця. 

У жовтні місяці минулого року, по вул. Г. Сталінграду міста Полтава, 42-річна непрацююча полтавка надала чоловікові завідомо підроблені документи на право власності нерухомого майна. Після цього потерпілий власноруч перерахував 143 600 гривень на картковий рахунок зловмисниці, яка в подальшому використала ці гроші на власні потреби.

На сьогодні, відносно шахрайки порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки), що передбачає відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

ВЗГ УМВС України в Полтавській області
 

You may also like...