Старі рахунки коштували життя

Осіннього дня в одному з сіл, що на Звенигородщині зустрілись двоє знайомих : 49-річний раніше судимий за крадіжку Борис та Олексій, який в свої 25 років вже мав дві судимості за скоєння тяжких злочинів – нанесення тілесних ушкоджень та розбій. Друзями їх назвати важко, бо спільне у них було лиш те, що обоє мають за плечима досвід перебування за гратами. 

49-річний житель села Стецівка вже давно розшукував Олексія з міста Ватутіне , який нібито образив спільну знайому дівчину. Він хотів розібратись з ним «за поняттями». Випадково зустрівши кривдника посеред села Юрківка, між ними розпочався спір, який в подальшому переріс в бійку. 25-річний молодик наносив удари чоловіку, що за віком годиться йому в батьки – не тямлячи себе від люті. Бив кулаками в різні частини тіла. Коли той, вже не міг опиратись та впав на землю, зловмисник не зупиняючись ще наніс йому ногами 6 ударів в живіт. Вже пізніше, при допиті в кабінеті слідчого, злочинець зізнається: «бив так, щоб він вже не зміг більше піднятись – на вєрочку». 

Коли потерпілий не ворушився і ледь дихав, нелюд перетягнув його на інший бік вулиці, щоб він не дуже кидався в очі перехожим та залишив його там помирати. Сам же поїхав додому і поводив себе ніби нічого не трапилось.

Цього ж дня, мешканці села знайшли побитого чоловіка, який не подавав ознак життя. Негайно викликали швидку і міліцію. Лікарі по приїзду констатували смерть потерпілого від нанесення тілесних ушкоджень, а правоохоронці не гаючи і хвилини розпочали пошуки зловмисника, який забив людину до смерті. Міліціянти допитували свідків, перевіряли коло знайомих потерпілого, його зв’язки і ця ниточка зібраних доказів вивела на слід 25-річного жителя з Ватутіно, який на момент допиту, не знаючи що потерпілий помер, розповів співробітникам міліції що між ними відбулась бійка. Так і замкнулись в черговий раз на руках злочинця металеві кайданки. Його знову чекає тривалий строк перевиховання в колонії…

ВЗГ УМВС України в Черкаській області
 

You may also like...