Смертельний шашлик

Кілька теплих днів, які подарувала погода у грудні, стала фатальною для 62-річного мешканця Вознесенського району Миколаївської області.

Троє чоловіків вирішили влаштувати пікнік. Вони пішли до крамниці, придбали пляшку горілки та закуску та, влаштувавшись біля домоволодіння, розпочалося застілля. Сонечко та оковита зробили своє діло та у якусь мить один з учасників компанії натякнув присутнім про те, що у таку чудну погоду відпочивати без шашлику досить сумно і як би було добре, якби була можливість його приготувати. Ідею підтримав інший учасник компанії, 37 – річний Сергій. Чоловік повідомив присутнім, що напередодні заходив до свого сусіда – пенсіонера і бачив у нього у холодильнику великий шматок м’яса. Компанія відразу ж вирушила до пенсіонера, але вмовити старого відвідати їх компанію зі своїм м’ясом чоловікам не вдалося і, під лайку господаря, чоловіки  пішли ні з чим. Повернувшись до крамниці за черговою пляшкою, компанія згодом знову згадала про смажене м’ясо і повернулась до пенсіонера.  Старий не очікував знову побачити «любителів шашлику» і почав знову їх виганяти. Але цього разу емоції пенсіонера не сподобались Сергію і він влаштував з господарем сварку, яка згодом переросла у бійку. Вже за хвилину старий лежав на підлозі, а Сергій ногами бив його по обличчю. Коли господар домоволодіння вже не подавав ознак життя, Сергій забрав з холодильника м’ясо та вся компанія пішла продовжувати вечірку. Вже після  смачного шашлику один з учасників застілля повернувся у домоволодіння пенсіонера та, побачивши, що той помер, викликав правоохоронців. Того ж вечора Сергій був затриманий правоохоронцями. Чоловік раніше вже відбував покарання у місцях позбавлення волі за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які викликали смерть потерпілого, та повернувся із в’язниці у квітні поточного року. Але, видно, за час перебування за ґратами чоловік не зробив для себе ніяких висновків.

Слідчим відділом Вознесенського МВ УМВС України в Миколаївській області порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України («Навмисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого»). Ведеться слідство.    

Владислав Гнатенко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...