Криминальная хроника Украины на 01.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5229 заяв про злочини. Вжитими заходами 1393 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 9 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 
За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 22 набої.
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано двох осіб, в яких вилучено 0,6 кілограма наркотичних засобів.
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 18061 осіб. 
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано шість підозрюваних осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 96 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 12 осіб загинуло та 115 – травмовано.
 
У селищі Онуфріївського району Кіровоградської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 20-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 24 грудня минулого року в зазначеному селі на подвір’ї домогосподарства 38–річного громадянина, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки вбив господаря металевим прутом, а його тіло вкинув до колодязя.
 
На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили державного виконавця відділу районного управління юстиції. Вона підробила підписи понятих у матеріалах виконавчих проваджень та не вжила заходів щодо виконання рішень районного суду про стягнення адміністративних штрафів з чотирьох жителів зазначеного району. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).
 
На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб комунального підприємства. Вони впродовж 2007 – 2009 років не перерахували до бюджету 151 тис. грн. податку на прибуток. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 

You may also like...