За 1500 грн. командир в/ч у Києві «не помічав» прогули підлеглого

Як повідомили УК у Секторі зв’язків із громадськістю військової прокуратури Центрального регіону України, військовою прокуратурою Київського гарнізону (Центральний регіон України) порушено кримінальну справу щодо командира дислокованої у столиці військової частини Сухопутних військ Збройних Сил України підполковника Р.

Йому інкриміновано хабарництво; перевищення влади або службових повноважень; співучасть в ухиленні від військової служби (ст. 27 ч.5, ст. 409 ч.1, ст. 368 ч.1, ст. 424 ч.1 Кримінального Кодексу України).

Як встановлено наглядовою перевіркою, з червня минулого року головний інженер згаданої в/ч майор Р. запропонував своєму начальнику підполковнику Р. сплачувати щомісяця хабара у 1500 грн. за дозвіл не виконувати обов’язки та бути відсутнім у військовій частині. Підполковник погодився із такою пропозицію і у подальшому кожного місяця отримував від майора Р. у своєму службовому кабінеті кошти на загальну суму 9000 грн.

В результаті неправомірних дій підполковника Р. було спричинено істотну шкоду державним інтересам та авторитету органів військового управління.

You may also like...