Криминальная хроника Украины на 16-17.01.2011

Криминальная хроника Украины на 16-17.01.2011

16.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 684  заяв про злочини. Вжитими заходами 2 383  із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, п’ять  фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 33 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено  пістолет, шість обрізів мисливських рушниць, десять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 600 г вибухівки та 340 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб, в яких вилучено 5,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 45 осіб.

Працівниками Державтоінспекції припинено 18 988 Правил дорожнього руху, допущених водіями, утому числі 1 377 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані. Зафіксовано 1 814 порушень Правил дорожнього руху, скоєних пішоходами. Працівниками ДАІ здійснено 420 виїздів для оформлення ДТП, у тому числі 57 випадків з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 64 – травмовані.

На дорозі поблизу міста Єнакієвого Донецької області 23-річний іноземний громадянин, студент університету, не впорався з керуванням автомобіля “Опель” та виїхав на смугу зустрічного руху транспорту, де скоїв зіткнення з автомобілем “Мерседес”. У результаті аварії водій «Опеля» загинув, а два його пасажири – громадяни вказаної держави, отримали тілесні ушкодження.

У місті Києві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя селища Верхньодніпровського району Дніпропетровської області та жителя Київської області, обидва раніше судимі. Попередньо встановлено, що вранці 13 січня в одному з районів столиці, з метою крадіжки, вони проникли до квартири 76-річної місцевої громадянки, задушили її й викрали два мобільні телефони та особисті речі потерпілої. Частину викраденого вже вилучено.

У місті Ялті Автономної Республіки Крим у ході проведення оперативно-розшукових заходів затримано 21-річного громадянина сусідньої країни, який в Україні перебуває нелегально. Встановлено, що він уранці 14 січня на вулиці зазначеного міста викрав автомобіль ВАЗ місцевої жительки. Згаданий транспортний засіб вилучено.

У селі Ріпкинського району на Чернігівщині у своєму будинку знайдено мертвим місцевого чоловіка. В ході проведення оперативно-розшукових заходів затримано 56-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень 14 січня в будинку потерпілого під час сварки на ґрунті неприязних відносин кілька разів вдарив ножем господаря.

У селі Шепетівського району на Хмельниччині в ході проведення оперативно-розшукових заходів затримано 46-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 12 січня у селі  зазначеного району, з метою крадіжки, зайшов до будинку місцевої пенсіонерки, де задушив її.

17.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 806 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 695 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 40 пограбувань.

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 945 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, в яких вилучено 4,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 21 040 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано п’ять підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 39 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких одна особа загинула та 53 – травмовано.

У Калинівському районі Вінницької області 15 січня 29-річний безробітний місцевий житель, з власної необережності, пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці поранив у спину 25-річнорго безробітного жителя Вінницького району під час незаконного полювання.

У місті Запоріжжі 11 січня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 70-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 7 січня в будинку потерпілої вбив господарку під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Дніпропетровську 15 січня на подвір’ї власного домогосподарства знайдено мертвим із ножовими пораненнями 61-річного пенсіонера місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 15 січня, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вбив ножем господаря під час раптово виниклої сварки.

В Олександріївському районі Кіровоградської області 15 січня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 84-річну місцеву жительку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 49-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 14 січня, з метою крадіжки, зайшов до будинку потерпілої, вбив дерев’яною палицею господарку, після чого викрав дві ікони та особисті речі.

У Харківському районі Харківської області 15 січня на вулиці було знайдено мертвим із травмою голови 54-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 19-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 14 січня вбив металевою трубою потерпілого під час раптово виниклої сварки.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб райдержадміністрації, котрі в 2003 році підписали рішення про визнання права власності на лікувально-оздоровчий комплекс, розташований на земельній ділянці площею чотири гектари, за відкритим акціонерним товариством. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитків на суму чотири мільйони гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу одного з управлінь у місті Києві та її заступника, отримали три тисячі гривень хабара від приватного підприємця за зменшення штрафних санкцій за виявлені порушення в його підприємницькій діяльності. Підозрюваних затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...