Директор одного з підприємств Полтави «вициганив» з державного бюджету більше 5 мільйонів гривень

У складному механізмі незаконного отримання цільової грошової допомоги від держави, який розробив і втілив у життя 54-річний директор одного з міських комунальних підприємств, розібралися працівники Управління служби протидії економічній злочинності УМВС Полтавської області.

Правоохоронці з’ясували, що службовець, надавши до відповідних органів недостовірну інформацію, отримав субвенцій на погашення вартості ресурсів, за виконання яких він, нібито, заборгував перед постачальниками послуг. За рахунок державної допомоги (тобто субвенції), порядок нарахування якої передбачений постановою Кабміну від 2005 року № 20, полтавець спромігся зависити суми компенсаційних виплат з місцевого бюджету та отримати від держави понад 5 мільйонів гривень.

Наразі за фактами порушення законодавства про бюджетну систему України, предметом якого були кошти в особливо великих розмірах, а також за внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів порушено дві кримінальні справи. Зважаючи на наслідки реалізованої «комбінації» її авторові цілком імовірно доведеться відчути на собі неприємні наслідки обмеження волі і позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а можливо навіть і від двох до п’яти років неволі.

ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області

You may also like...