Образившись на свого «колишнього», дівчина сдала і себе і його міліції

Наприкінці січня місяця до В.Багачанського райвідділу міліції надійшла заява від 19-річної дівчини, у якій заявниця зізналася, що разом із своїм співмешканцем скоїла крадіжку телевізора. Відпрацьовуючи заяву, працівники міліції з’ясували, що молодий хлопець, не обтяжуючи себе пошуками роботи, крадіжку скоїв не вперше.

У грудні місяці минулого року 19-річний Олег (ім’я змінено) двічі «навідувався в гості» до свого односельця. Першого разу зловмисник спокусився на компресор, що знаходився у будинку. Іншого разу із гаража викрав зварювальний апарат, який в подальшому продав за 250 гривень. Гроші пропив.

Одного разу, Олег запропонував своїй співмешканці «швидко і легко підзаробити». На пропозицію коханого дівчина погодилася. Обміркувавши план, пара вийшла «на кримінальну прогулянку». Цього разу в поле зору потрапила оселя 22-річного місцевого мешканця. Тож, незаконно проникнувши до чужого будинку, сучасні Бонні і Клайд поцупили звідти телевізор. Викрадену річ юнак збув за «недорого». Виручені 150 гривень традиційно витратили на спиртне. 

Та сварка, що сталася між закоханими, поклала край романтичним стосункам співмешканців і Олег  виставив кохану за двері. Ображена вчинком свого колишнього, дівчина пішла до міліції.

Наразі по даному факту працівниками В.Багачанського райвідділу міліції проводиться перевірка. Відносно Олега вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За крадіжку з проникнення до чужого житла 19-річному хлопцеві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6-ти років.

Міліціонери встановлюють причетність Олега до скоєння подібних злочинів. Також правоохоронцями проводяться заходи по встановленню місця перебування викраденого майна.

Анна Масельскас
, ВЗГ УМВС України в Полтавській області

You may also like...