Криминальная хроника Украины на 14.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 712 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 580 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 12 пограбувань та 3 факти незаконного заволодіння транспортним засобом.

 За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, один саморобний пістолет та 189 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 3 особи, в яких вилучено 0,5 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 19 586 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 4 підозрювані особи.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 49 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинуло та 71 – травмовано.

 У місті Маріуполь Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 6 лютого в зазначеному місті в квартирі іншого місцевого жителя під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

 В місті Горлівка Донецької області 9 лютого в приміщенні ломбарду було знайдено мертвою з ознаками удушення касира вищезгаданого закладу. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 8 лютого, з метою крадіжки, зайшов до приміщення зазначеного ломбарду, задушив потерпілу й викрав вироби із золота (частину викраденого вилучено).

 В місті Горлівка Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 9 лютого в квартирі місцевої жительки під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв молотком убив господарку.

 В одному з селищ Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 10 лютого в зазначеному селищі в будинку місцевої жительки під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці, після чого викрав телевізор та пральну машину й, з метою приховування злочину, підпалив будинок. Викрадене вилучено.

 На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили 5 громадян. Вони організували виробництво контрафактної аудіовізуальної продукції, яку реалізовували на території регіону. У правопорушників вилучено понад 20 тис. компакт-дисків на суму понад 700 тис. грн. та обладнання для їх тиражування. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.176 КК України (порушення авторського права і суміжних прав).

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника податкової міліції. Він вимагав 15,5 тис. грн. хабара від співзасновника фермерського господарства за непроведення перевірки підприємницької діяльності зазначеного господарства. Співробітника податкової міліції затримано під час отримання частини хабара в сумі 5 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб однієї з сільрад. Вони за заниженою вартістю реалізували товариству з обмеженою відповідальністю земельну ділянку (загальна площа 10,12 га), чим завдали збитки державі на суму 4 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника управління екології. Він вимагав та отримав 21 тис. грн. хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за невжиття заходів реагування на виявлені порушення під час перевірки вказаного товариства. Правопорушника затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника Держкомзему. Він вимагав та отримав 8 тис. грн. хабара від жителя одного з міст Київської області за непритягнення останнього до відповідальності за самовільне захоплення земельної ділянки. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...