ДАІ Києва інформує: смертельні ДТП (ФОТО)

Останнім часом значно почастішали дорожні пригоди з пішоходами. Не буває і дня аби під колеса транспорту не потрапляли представники цієї категорії дорожнього руху. А на свято 8 березня було скоєно 3 наїзди на пішоходів. При чому у двох випадках водії з місця наїзду зникли.

На передодні 7 березня близько 20 години на Столичному шосе (Голосіївський район) трапилась трагедія. І теж з пішоходом. На необачного громадянина, що хотів перейти дорогу в непередбаченому для цього місці було скоєно наїзд двома транспортними засобами. Вантажівкою «Мерседес» та легковиком «Хондою». У пішохода, чоловіка 1963 року народження, не було жодних шансів вижити.

ДАЇ Києва інформує

ДАЇ Києва інформує_ДТП

За 2 місяці поточного року в столиці зафіксовано 264 дорожньо-транспортні пригоди, 43 з яких – порушення правил дорожнього руху пішоходами. Нагадаємо, що згідно чинного законодавства за перехід дороги в недозволеному місці пішоходу загрожує штраф у розмірі від 51 до 85 гривень. Разом з тим адміністративне стягнення за порушення водіями правил проїзду пішохідних переходів передбачає штраф від 255 до 340 гривень.

У випадку якщо дії учасників дорожнього руху спричинили створення аварійної ситуації, то для пішохода штраф збільшується від 170-255 гривень. Що стосується водіїв, то для них у таких випадках штрафні санкції зростають до 850 гривень. До того ж водія можуть позбавити права керування автомобілем на строк від 6 до 12 місяців. В обох випадках рішення про покарання приймає суд.

Звертаємо також увагу водіїв на неухильне дотримання  правил маневрування. Схоже, що саме з цієї причини на вулиці Грінченка,4 (Солом’янський район) сталася трагедія. Попередньо встановлено, що водій  припаркованої в правому ряду «Skoda Superb» розпочав рух і виїхав у другий ряд, не впевнившись в тому, що це буде безпечно. У нього на повному ходу врізався «Mercedes-Benz Gelandewagen», що рухався у напрямку Протасового Яру. Після удару обидва авто опинились на зустрічній смузі і зупинились лише на зеленій зоні біля стіни будинку. Під час цієї пригоди було також пошкоджений припаркований автомобіль «BMW-328».

dtppp_3

dtppp_4

Лікарі, що прибули на місці пригоди забрали пасажира «Шкоди» чоловіка 1974 р.н. Однак по дорозі до лікарні він помер. Смертельними виявилися травми також і для водія «Шкоди». Йому було лише 29 років. Але щоб визволити потерпілого із салону власного авто довелось викликати спеціальний загін МНС. Згодом, до медиків і 40-річний водій «Мерседеса». Його було госпіталізовано в одну з лікарень міста. Слідство по факту цієї пригоди розпочато і в його ході буде з’ясоване, хто і якою мірою винен у тому що трапилось.
 

УДАІ м. Київ

You may also like...