Криминальная хроника Украины на 10.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 206 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 085 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 37 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. Зокрема у правопорушників вилучено карабін, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та 335 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ятеро осіб, у яких вилучено 2,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 691 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 59 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких чотири особи загинули та 63 – травмовані.

У місті Донецьку 17 грудня минулого року у своїй квартирі було знайдено мертвим із травмою голови 79-річного пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції затримали 47-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 14 грудня, з метою крадіжки, проник до квартири потерпілого, але був застигнутий господарем, й завдав йому смертельних тілесних ушкоджень.

У місті Дніпропетровську 9 березня о 12.30 на телефон спецлінії “102” зателефонувала невідома особа та повідомила, що в приміщенні однієї з сільських шкіл Новомосковського районну закладено вибухівку. На час проведення обстеження з двох загальноосвітніх шкіл, які розташовані в зазначеному районі, було евакуйовано 696 учнів та вчителів. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробила жителька згаданого району, учениця загальноосвітньої школи.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили старшого інспектора державного пожежного нагляду із обслуговування сільської місцевості самостійної пожежної частини одного з міськвідділів ГУМНС України в області. З’ясовано, що він вимагав та отримав 13 тисяч гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за непритягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення правил протипожежної безпеки на згаданому товаристві. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з транспортних територіально-галузевих об’єднань. Вони, без відповідних дозволів, передали в безоплатне користування ряду приватних підприємців земельну ділянку (площа 3,3 га), яка належить вказаному об’єднанню. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму понад мільйон гривень. Харківською міжрайонною транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В Івано-Франківській області на автодорозі поблизу одного із селищ Косівського району у результаті проведення спеціальної операції працівники міліції затримали 30-річного безробітного жителя міста Львова, в якого вилучили 20 фальшивих купюр номіналом 200 євро. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...