Криминальная хроника Украины на 13-14.03.2011

Криминальная хроника Украины на 13-14.03.2011

13.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 321 заява про злочини. Вжитими заходами 2 722 (37,2%) із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 44 факти грабежу та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 27 осіб, у яких вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, 10 одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 2,4 кілограма вибухівки та 586 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дев’ятеро осіб, у яких вилучено 7,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 407  осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 51 дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 63 – травмовані.

У Миколаївському районі Одеської області 12 березня знайдено автомобіль “Деу”, у багажнику якого виявлено з дробовими вогнепальними пораненнями тіло власника – 55-річного жителя міста Одеси, водія товариства з обмеженою відповідальністю. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 10 березня поблизу одного із селищ Березівського району згаданої області при спробі заволодіти зазначеним автомобілем, пострілом із саморобного пристрою вбив потерпілого. Після чого тіло вкинув до багажника, а транспортний засіб залишив. Зброю вилучено.

У Лубенському районі Полтавської області працівники міліції затримали 19-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучили 2,4 кілограма вибухівки.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника голови однієї з селищних рад, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від приватного підприємця за надання дозволу на розміщення об’єкту торгівлі. Хабарника затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Кіровоградській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора державного підприємства Міністерства оборони України, котрий упродовж останніх трьох років без відповідних дозволів списував та реалізовував металеві споруди вказаного підприємства. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму понад 369 тисяч гривень. Військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

У місті Харкові працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника голови комітету однієї з громадських організацій. Встановлено, що він отримав 1,5 тисяч доларів США від місцевого жителя, який намагався передати в якості хабара голові комітету, за видачу місцевому жителю посвідчення члена цієї громадської організації. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369  (давання хабара) КК України.

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котра на підставі неправдивих відомостей про доходи отримала у філії відділення банківської установи кредит у сумі 1,2 мільйона гривень, який не повернула. Слідчим відділом одного з  райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

14.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 316 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 864 (35%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, один факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 17 фактів грабежу, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 150 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано трьох осіб, у яких вилучено 2,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 19 451 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано вісім осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 40 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  дві особи загинули та 52 – травмовані.

У місті Сімферополі 8 березня у сараї на території власного домогосподарства було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 83-річну пенсіонерку, а в будинку з аналогічними пораненнями 84-річну сестру потерпілої. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він, з метою пограбування, зайшов до будинку потерпілої, убив її сестру, а в сараї – господарку, після чого викрав телевізор і магнітофон. Викрадене вилучено.

У місті Сумах 11 березня у квартирі за місцем тимчасового проживання було  знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 22-річну жительку Чернігівської області. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції  затримали 30-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у зазначеній квартирі ножем вбив потерпілу під час раптово виниклої сварки.

У Святошинському районі міста Києва в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя та жительку Рівненської області, віком 29 та 26 років. Попередньо встановлено, що вони 26 лютого в орендованій ними квартирі, задушили господарку з метою заволодіння її майном. Після цього викрали два мобільні телефони та 500 гривень. Частину викраденого вилучено. Крім цього встановлено, що зловмисники 11 березня у Сарненському районі Рівненської області, перебуваючи в будинку бабусі співучасниці, з метою заволодіння грошима потерпілої, задушили господарку й викрали 950 гривень.

У Броварському районі Київської області 6 березня на території садового товариства у недобудованому будинку було знайдено мертвим 47-річного безробітного жителя Тернопільської області. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річних безробітних киянина та жителя Хмельницької області. Попередньо встановлено, що вони вдень 5 березня в зазначеному будинку під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому.

У місті Маріуполі Донецької області 30 грудня невідомий, з метою крадіжки, через вікно проник до будинку 48-річного працівника приватного підприємства, але був застигнутий господарем, й пострілом із невстановленої зброї завдав дробові поранення останньому, після чого втік. Потерпілому медичну допомогу надано без госпіталізації. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали чотирьох  місцевих жителів, віком від 34 до 50 років, усі без постійного місця роботи, раніше судимі.

У місті Донецьку 13 березня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 3 березня на вулиці згаданого міста відібрав у 54-річної безробітної місцевої жительки сумку, в якій знаходилися 200 гривень, мобільний телефон та особисті документи (частину викраденого вилучено).

У Солом’янському районі міста Києва 12 березня на вулиці працівники міліції затримали 29-річного іноземного громадянина, в якого вилучили п’ять грамів марихуани.

У місті Дніпропетровську працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучили 3,5 кілограма марихуани та 4,2 мл ацетильованого опію.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб Державного комітету України з державного матеріального резерву. Встановлено, що вони, знаючи про заборгованість відкритого акціонерного товариства перед Державним резервом на суму 39 мільйонів гривень та діючи в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю, реалізували останнім за заниженою вартістю майно боржника, чим завдали збитки державі на суму 35,5 мільйона гривень. Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У місті Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох посадовців одного з управлінь міжрайонної податкової інспекції, котрі вимагали 10 тисяч гривень хабара від представника філії товариства з обмеженою відповідальністю за невжиття штрафних санкцій на виявлені порушення під час перевірки фінансово-господарської діяльності вказаної філії. Хабарників затримано під час отримання частини хабара в сумі п’ять тисяч гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного вугледобувного підприємства, котрі впродовж двох останніх років, без проведення тендерних торгів, придбали за завищеною вартістю гірничошахтне обладнання, чим завдали збитки державі на загальну суму 1,8 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця одного з управлінь Державної податкової адміністрації в області, котрий вимагав та отримав 23 тисячі гривень хабара від директора приватного підприємства за припинення перевірки вказаного підприємства. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...