На Сумщині міліція затримала батька-вбивцю

В Сумському районі 33-річний чоловік вбив свою дворічну доньку. Міліціонерам, які прибули на місце події, затриманий пояснив, що був пяний і ображений. Тому в   такий спосіб він намагався заспокоїтись. Мовляв, сусіди натякнули, що дитина не від нього. З протверезінням прийшло і каяття.  Та запіздно. Життя малечі вже не повернути.

Подія трапилась в селі Пушкарівка Сумського району. Першою дитину побачила мати. Жінка лише на годину відлучилась з будинку, а коли повернулась від побаченого ледь не втратила розум. « Я зайшла в кімнату. Бачу донечка лежить на кроваті. Губки та обличчя із синцями. Чомусь роздягнена. Я до неї. Почала її трясти, откачувать, а вона голівку отак закинула – заходиться сльозми жінка, – я її схопила, вибігла на вулицю до сусидів, щоб швидку викликали, а сама трясу дитину, намагаюсь штучне дихання зробити».

Медики та міліція, які прибули  за викликом, констатували смерть. Травми, отримані дитиною, виявились несумісними із життям. «Дівчинка померла від побоїв, – констатує начальник УМВС області Петро Дяченко, – Під час огляду судмедексперти  виявили числені забої тіла, синці, крововилив голови, тіла, верхініх та ніжніх кінцівок,закриту черепномозкову травму  та стиснення головного мозку».

Винуватця трагедії встановили одразу – 33-річний батько дитини. Протеверезівши від випитого, чоловік пояснив причину свого сташного вчинку: « Жінка пішла до куми, а я до магазину. Там чоловіки почали підтрунювати, мовляв дружина мені зраджує і донька не від мене.  Пішов до друга. Випили десь пляшку. Настрій кепський був. Вирішив йти до дому. Там мала іграшками гралася. А злість нездорова… Прийшов, почав меблі ломати. Все, що под руку попадалося, ломал.. . Дитина почала плакати. Ударив. Скільки бив – не рахував. Був у такій горячці, що й ніколи було счітать. Бив поки злість не вийшла». Злість вийшла , коли зрозумів, що накоїв. « Цей злочин вражає своєю жорстокістю, – обурюється  Петро Миколайович, – побити дитинру до смерті! Це ж просто в голові не вкладається. Звір ніколи не позбавить життя свого дитинча, а тут люди…».

Сьогодні чоловік затриманий. За звинуваченням у вбивстві проти ньогго порушена кримінальна справа. До рішення суду він перебуватиме за гратами. Згідно чинного законодавства такий прояв люті йому може коштувати довічного увязнення.

Ельвіра Біганова, СЗГ УМВС Сумська область

You may also like...