Криминальная хроника Украины на 23.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 416 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 207 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 38 фактів грабежів, десять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено два автомати, 12 пістолетів, дві гвинтівки, два обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 300 грамів вибухівки та 3262 набої.
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість  осіб. У них вилучено 12,5 кілограма наркотичних засобів.
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 209 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 осіб.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 46 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких  11 осіб загинули та 48 – травмовані.

У місті Харкові 20 лютого до міліції спецлінією “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що на одній із станцій метрополітену закладено вибухівку. На час проведення перевірки із приміщення було евакуйовано 250 пасажирів та обслуговуючого персоналу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення з хуліганських спонукань зробив 40-річний безробітний, раніше судимий місцевий житель. Правопорушника затримано.

У місті Севастополі працівники міліції затримали 52-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона в квітні 2007 року вивезла за кордон 33-річну безробітну місцеву жительку, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на Батьківщину.

У  Донецькій області 22 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 55-річного іноземця, який на кладовищі викрав металеві фрагменти з чотирьох могил (частину викраденого вилучено).

У місті Торезі Донецької області 22 березня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного іноземця та 49-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що вони на вулиці міста відібрали у 38-річного безробітного, раніше судимого жителя вироби із золота (вилучено).

У місті Одесі на вулиці працівники міліції затримали19-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено гранату РГД-5.

У Деснянському районі міста Києва працівники міліції затримали  двох безробітних місцевих жителів, віком 39 та 38 років, у квартирі за місцем проживання яких вилучено пістолет-кулемет, карабін, три пістолети ТТ, гранату, два револьвери, три пістолети іноземного виробництва та 2 975 набоїв до різної зброї.

У Львові 21 березня до міліції звернувся 66-річний безробітний місцевий житель. Він заявив, що декілька хвилин тому на його мобільний телефон зателефонувала невідома жінка й повідомила, що в його квартирі закладено вибухівку. На час проведення обстеження із будинку було евакуйовано 83 мешканця. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення з хуліганських спонукань зробили два жителі Івано-Франківської області, віком 14 та 13 років.

В Оболонському районі столиці під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі 77-річного раніше затриманого вилучено автомат, пістолет, два револьвери та 80 набоїв до різної зброї.

У місті Харкові 22 березня на залізничному вокзалі працівники міліції затримали 60-річного іноземця, у якого вилучено 9,4 г канабісу.

У місті Луганську 19 березня до міліції спецлінією “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні одного з ресторанів закладено вибухівку. На час проведення перевірки із приміщення було евакуйовано дев’ять осіб. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення із хуліганських спонукань зробив 48-річний безробітний, раніше судимий житель області. Правопорушника затримано.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, який упродовж 2007-2009 років вносив у декларації з податку на додану вартість завідомо неправдиві відомості про фінансово-господарські відносини з фірмою та товариством з обмеженою відповідальністю й умисно не відображав у звітних документах валовий дохід. У результаті цього не було сплачено 1,74 млн. грн. податку на додану вартість. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника районних електричних мереж товариства з обмеженою відповідальністю. Він вимагав та отримав 25 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за порушення правил експлуатації приладів обліку електроенергії, виявлених під час перевірки складського приміщення. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину,  передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з пансіонатів облдержадміністрації. Він отримав 300 доларів США хабара від місцевої жительки за прийняття її на роботу та видачу довідки про працевлаштування. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали трьох жителів міста Одеси та трьох іноземців. Вони на території області займалися реалізацією контрафактних тютюнових виробів з підробленими марками акцизного збору. У ході контрольної закупки в правопорушників вилучено 49 тисяч марок акцизного збору на алкогольні напої та 147,8 тис. пачок цигарок на загальну суму 392 тисячі гривень. Слідчим відділом міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.216 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів й незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок» КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...