Криминальная хроника Украины на 25.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 478 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 505 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, один факт завдання тяжкого тілесного ушкодження, сім розбійних нападів, 32 факти грабежу та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено два карабіни, сім обрізів мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, одну гранату, 400 грамів вибухівки та 1 605 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано двох осіб. У них вилучено 1,2 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 344 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 51 дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 61 – травмовані.

 У місті Торезі Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного іноземного громадянина та 31-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що вони ввечері 22 березня в згаданому місті, з метою крадіжки, проникли до будинку місцевого жителя, вбили сокирою господаря й викрали вироби з металу (вилучено).

 У Кремінському районі Луганської області 23 березня у своєму будинку було знайдено мертвим із травмою голови 65-річного пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 69-річну сестру потерпілого. Попередньо встановлено, що вона вдень 21 березня в будинку свого брата під час сварки на ґрунті неприязних відносин молотком вбила останнього.

 У місті Полтаві в результаті проведення спеціальної операції працівники міліції затримали двох раніше судимих місцевих жителів, віком 32 та 30 років (один із низ директор приватного підприємства, інший – його помічник). Попередньо встановлено, що вони впродовж вересня 2009 року насильно утримували на території згаданого підприємства двох безробітних місцевих жителів, віком 26 та 24 років та примушували їх безоплатно працювати. Потерпілих звільнено.

 У місті Маріуполі Донецької області до міліції на телефон спецлінії “102” зателефонував невідомий та зробив неправдиве повідомлення про закладення вибухівки на території державного підприємства. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 34-річний місцевий житель.

 У місті Херсоні 23 березня у результаті оперативно-розшукових заходів затримано іноземного громадянина, котрий удень 25 лютого в одному із селищ Білозерського району Миколаївської області, в приміщенні кафе викрав у 29-річного місцевого жителя чотири тисячі гривень та особисті речі.

 У місті Макіївці Донецької області в будинку 59-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя працівники міліції вилучили 300 грамів вибухівки.

 У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2009 році, на підставі фіктивної постанови районного суду міста Луганська щодо права власності на земельну ділянку площею 0,72 га (розташована в АРеспубліки Крим), яка фактично належить акціонерному товариству, переоформили право власності на вказану ділянку на користь іншого товариства з обмеженою відповідальністю. Внаслідок протиправних дій згаданому акціонерному товариству завдано збитки на суму понад три мільйони гривень. Слідчим відділенням одного з райвідділів Луганського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу та головного інспектора однієї з інспекцій в області. Встановлено, що вони вимагали та отримали п’ять тисяч гривень хабара від представника приватного підприємства за ненакладення штрафних санкцій за результатами проведеної перевірки вказаного підприємства. Посадовців затримано. Прокуратурою району міста Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з управлінь облдержадміністрації. Встановлено, що вони впродовж останніх трьох років незаконно виплачували працівникам спеціалізованим інтернатним закладам області підвищені тарифні ставки. Внаслідок протиправних дій державі завдано збитки на суму понад 764 тисячі гривень. Прокуратурою міста Черкас порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...