Криминальная хроника Украины на 03.04.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 235 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 362 них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 29 фактів грабежу, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 180 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин вилучено 0,9 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 16 710 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 7 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 56 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 68 – травмовані.

В одному з селищ Автономної Республіки Крим затримано жителя іншого селища автономії. Попередньо встановлено, що він упродовж останнього місяця в будинку своєї співмешканки – місцевої жительки, неодноразово ґвалтував її дев’ятирічного сина. За даним фактом органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.153 КК України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом).

В Святошинському районі міста Києва 2 квітня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина сусідньої кавказької держави. Попередньо встановлено, що він півгодини тому в будинку своєї співмешканки ‑ киянки, під час сварки на ґрунті ревнощів заподіяв ножові поранення живота жителю столиці.

В Оболонському районі міста Києва 1 квітня затримано громадянина сусідньої кавказької держави. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому на автомийці приватного підприємства викрав у киянина мобільний телефон.

В одному з селищ Київської області 2 квітня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина сусідньої кавказької держави. Попередньо встановлено, що він удень 1 квітня у полі поблизу зазначеного селища під час сварки на ґрунті неповернення грошового боргу пострілом із револьвера вбив місцевого жителя.

В місті Алушта Автономної Республіки Крим 29 березня у будинку місцевої жительки було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя одного з селищ автономії. Попередньо встановлено, що він уранці 28 березня в згаданому будинку під час сварки на ґрунті ревнощів молотком вбив потерпілого.

В місті Сімферополь 25 березня у своїй квартирі було знайдено мертвою ознаками удушення місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 22 березня в квартирі потерпілої під час сварки на ґрунті неприязних відносин задушив господарку.

У місті Свердловськ Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 25 березня в будинку іншого місцевого жителя під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

В одному з селищ Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 2 квітня в зазначеному селі розбив шибку вікна, проник до приміщення церкви та викрав дві ікони (ХІХ – ХХ століття).

У місті Дружківка Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 19 березня в зазначеному місті на вулиці викрав місцевого жителя золотий ланцюжок, мобільний телефон та особисті документи.

В місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю житлово-будівельного кооперативу. Вона отримала 2,4 тис. грн. хабара від представника закритого акціонерного товариства за підписання договору про надання доступу до мережі Інтернет мешканцям одного з житлових будинків. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства. Вони впродовж 2008 – 2009 років безпідставно списали близько 3 тис. тонн вугілля на загальну суму понад 1 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника одного з лісництв. Він вимагав та отримав 2 тис. грн. хабара від жителя одного з селищ Львівщини за нескладання відносно нього адмінпротоколу за незаконну рубку сосни. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...