Шахрайка, представившись працівницею пенсійного фонду, «нарахувала» бабусі більшу пенсію

До правоохоронців Шосткинського району зателефонували чернігівські колеги та повідомили, що вони затримали 40-річну жінку, яка вирішила розкаятися в злочині, який скоїла на Сумщині. Остання зізналася, що минулої осені шахрайським шляхом вона заволоділа грошима в сумі 150 гривень у 82-річної старенької.

Маючи багате кримінальне минуле, 40-річну жительку с. Івот Шосткинського району затримали працівники міліції Чернігівської області. В сусідній області жінку затримали у підозрі за скоєння пограбування. Та, під час бесіди з міліціонерами затримана вирішили зізнатися й в інших своїх злочинах, які вона скоїла останнім часом. Одним із яких було шахрайство.

Затримана розповіла слідчим, що мешкає в с. Івот Сумської області. За свої 40 років жінка мала за плечима гарний кримінальний досвід: чотири рази відсиділа в містах позбавлення волі за різні види злочинів.

«Я тоді приїхала до села Собич Шосткинського району, щоб провідати знайомих. Вони розказали мені про самотню бабусю, яка живе на околиці села. Тоді я і вирішила спробувати її обдурити, представившись працівницею пенсійного фонду», – розповідала жінка правоохоронцям. А потім продовжила, що до самотньої пенсіонерки вона завітала в післяобідній час. Коли літня жінка відчинила їй двері, та одразу перейшла до свого плану та почала розповідати про майбутні реформи в пенсійному законодавстві. Бабуся уважно слухала та лише кивала головою. А потім зловмисниця запропонувала жінці віддати їй 150 гривень, мовляв для перерахування вислуги років, щоб нарахувати більшу пенсію.

Не запідозривши нічого поганого, пенсіонерка витягла з хованки гроші та віддала шахрайці й більше вона тієї робітниці не бачила, хоча і чекала на неї ще кілька тижнів.

Вже пізніше обдурена бабуся дізналася від сусідів, що ніякого перерахунку пенсій не має та скоріше за все то була шахрайка. Сусіди вмовляли звернутися до міліції, але постраждала не захотіла.

На сьогоднішній день за цим фактом слідчі порушили кримінальну справу за ст. 190 «Шахрайство». До того ж, зловмисницю перевіряють на причетність до скоєння інших подібних злочинів.

Тетяна Меняйло, СЗГ Шосткинського МВУМВС України в Сумський області

МВС України

You may also like...