Мешканець Сумщини задушив 69-річну коханку «за образу чоловічої гідності»

В Ямпільському районі, що на Сумщині, на ґрунті ревнощів 54-річний чоловік задушив свою 69-річну коханку. А через добу написав явку з повинної. Як пояснив слідчим, його образили слова жінки, яка порівняла його з сусідом, чим принизила гідність зловмисника та спровокували конфлікт.

Так, до працівників міліції зателефонував чоловік та повідомив про пожежу будинку його сусідки. На місце пригоди одразу виїхали пожежники та слідчо-оперативна група. Погасивши вогонь, пожежники виявили тіло літньої жінки. Судмедексперти встановили й причину загибелі останньої – механічна асфіксія. Тому було зрозуміло, що спочатку потерпілу задушили, а потім міліція припускала, що підпалили. Але, як потім встановили правоохоронців версія підпалу не підтвердилась.

На пошуки вбивці були задіяні всі сили правоохоронців, які спочатку опитали сусідів та родичів знайомих, а потім перевірили раніше засуджених односельчанів. Так, в поле зору потрапив 54-річний Іван Федорович, який, як сказали сусіди, іноді допомагав Лідії Валеріївні.

Але затримувати зловмисника не довелося міліціонерам, чоловік сам прийшов до райвідділку міліції та написав явку з повинною, мовляв все одно б працівники міліції дізналися, що він скоїв злочин, адже по селу почали ходити чутки.

Слідчому Іван Федорович розповів, що раніше відсидів за крадіжки, ніде не працює, перебивався тимчасовими заробіткам. Іноді допомагав сусідам по господарству. Сам немісцевий, а в Ямпільському районі співмешкає з жінкою та спільних дітей не має. Після такої розповіді міліціонери задали питання, що ж стало причиною вбивства літньої жінки, яка була не родичкою й навіть не сусідкою, з якими як іноді буває виникають рано чи пізно конфлікти. Й тут розпочалося найцікавіше. Виявилось, що чоловік окрім того, що жив з жінкою, потайки зустрічався ще з однією, якою і була Лідія Валеріївна.

Як з’ясувалося, того дня жінка запросила чоловіка до себе, щоб допомогти їй по господарству, а ввечері вирішила віддячити романтичною вечерею. Під час вечері вона порівняла гостя з сусідом. Це виявилося для нього принизливим, він не втримався та почав її душити. Потім сів покурити та випадково сірник потрапив на матрац, в результаті чого і виникла пожежа.    

Наразі зловмисник знаходиться під вартою та чекає вироку суду. Стосовно нього порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 115 «Умисне вбивство» КК України, згідно якою йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Марина Кльова
, СЗГ УМВС України в Сумській області

МВС України

You may also like...